Ervaringen beleggen Bux Zero

Ervaringen beleggen Bux Zero

In dit artikel delen we onze ervaringen met beleggen via Bux. Wij houden enorm van beleggings apps en vinden het ook super leuk om deze uit te testen. Daarom gaan we de komende tijd ook Bux Zero testen. Dit is een leuke en overzichtelijke app. Op het eerste gezicht lijkt hij helemaal ideaal. We gaan de komende tijd alle voor en nadelen ontdekken.

Wil je nu al beginnen met Bux beleggen? Als je je aanmeld via Deze Link ontvangen we allebei een gratis aandeel!

Aanmelden

Aanmelden gaat super makkelijk. Alles spreekt voor zich. Het is wel even een klusje. Zo moet je je gegevens goed invullen en een foto van je identiteitsbewijs insturen. Dit is echter bij elke beleggings app nodig, die tijd moet je er dus altijd even in steken.

Je krijgt bij Bux een gratis aandeel als je je aanmeld en een storting doet. Het maakt niet uit hoeveel je stort. Als je 1 euro stort krijg je dus al een gratis aandeel. In mijn geval was dit een aandeel Aegon wat op moment van schrijven €3,65 waard is. Toch mooi mee genomen! Het gratis aandeel kan oplopen tot 200 euro. Het zullen vast niet vaak aandelen van bijna 200 euro zijn maar hoe dan ook een super leuk cadeautje bij het aanmelden.

Mijn eerste storting

Mijn eerste storting ging helaas mis. Het blijkt dat je maar met 1 rekening geld kunt overmaken. Een goede om rekening mee te houden als je meerdere rekeningen hebt. Helaas was ik toen mijn geld dus een tijdje kwijt. Uiteindelijk kreeg ik dit wel teruggestort. Toen het wel lukte om geld op Bux te zetten kreeg ik ook direct het gratis aandeel.

Ik heb in totaal zo’n 2500 euro overgemaakt. Het grootste gedeelte (+/- 1500,-) heb ik Vanguard S&P500 voor gekocht. Een van mijn favoriete ETF’s op de lange termijn. Hoewel Bux adverteert met beleggen zonder commissie betaalde ik hier toch 1 euro commissie voor. Hoe dit precies zit leg ik verderop in dit artikel uit.

Account overzicht Bux

Verder koop ik nog enkele aandelen. De app werkt super makkelijk en snel. Ideaal! Waar ik wel tegen aan loop is dat je bij veel aandelen niet ver terug kunt kijken in de statistieken. Er is een simpel grafiekje van de koers van ieder aandeel beschikbaar. Echter is dit bij bijvoorbeeld DeGiro veel uitgebreider en overzichtelijker.

Ook mis ik nog best een hoop aandelen. Je kunt wel via de app aangeven wat je mist. Dit heb ik ook geprobeerd. Vooralsnog is het door mij gekozen aandeel nog niet toegevoegd maar wellicht gebeurd dit nog.

Voordelen Bux

Super laagdrempelig. Aanmelden is eenvoudig en snel te doen. Je kunt ook met lage bedragen beginnen en op die manier kennis maken met het beleggen.

Gebruiksvriendelijk. De app werkt fantastisch en is erg overzichtelijk. Het is veel simpeler dan bijvoorbeeld DeGiro.

Support. In het korte gebruik van de app heb ik een aantal vragen gehad. Bijvoorbeeld waar de eerste storting gebleven was. Je kunt via de app heel handig contact opnemen met de support afdeling. Hier kreeg ik ook netjes en vlot antwoord op mijn vragen.

Gratis aandeel. Dit is gewoon super leuk. Je moet beleggen natuurlijk met je verstand doen en het slaat nergens op om je te laten overhalen door een gratis aandeel maar dit is gewoon enorm leuk. Je kunt een account aanmaken, een paar euro of een paar tientjes overmaken en je krijgt helemaal gratis een aandeel. Magisch gewoon!

Maak via deze link een account aan. Je krijgt na je eerste storting automatisch jouw gratis aandeel: Aanmelden en ontvang een gratis aandeel.

Nadelen Bux

Weinig aandelen. Je kunt vooralsnog beleggen in een gelimiteerd aantal aandelen. Je kunt interessante aandelen wel aanvragen via de app. 

Weinig informatie. Wat mij betreft is er wel echt te weinig informatie over de aandelen te vinden. Je kunt bij veel aandelen niet verder dan 3 maanden terug de koers bekijken. Sommige aandelen een jaar maar niet sinds het moment dat het bedrijf naar de beurs is gegaan. Daarnaast kun je ook niet direct zien wat bijvoorbeeld het dividend is van een aandeel. Het weglaten van informatie zorgt natuurlijk voor het overzichtelijke en gebruiksvriendelijke karakter van de app maar alsnog is dit voor mij wel erg storend.

Overzicht Bux

Commissie Bux

Voor niets gaat de zon op. Ondanks het feit dat Bux het altijd heeft over commissie vrij beleggen is er uiteraard wel een verdienmodel. Het bedrijf moet tenslotte ook bestaan. Je hebt 3 soorten transacties

  • Zero Orders, deze zijn zoals je misschien al verwacht, gratis. Deze orders worden 1 keer per dag aan het einde van de dag uitgevoerd.
  • Marktorders. Deze transactie kost 1 euro. Deze word direct uitgevoerd. Je koopt het aandeel op dat moment voor de huidige koers.
  • Limietorder. Deze orders kosten ook 1 euro. Je kunt instellen op welke koers je het aandeel wil kopen. Je kunt dus zelf aangeven wat je voor dit aandeel over hebt. Als de koers zo hoog of zo laag is als jij graag wilt word het aandeel aangekocht.

Voor zowel Marktorders als Limietorders rekenen ze geen transactie kosten op het moment dat het Amerikaanse aandelen betreft.

Al met al zijn de kosten bij Bux laag en transparant. Je ziet voordat je de transactie plaatst precies hoeveel je betaald. Hoe veel het procentueel is hangt af van je transactie. Koop je 1 aandeel van 2 euro is de commissie enorm. Koop je voor 1000 euro is het slechts een tiende procent.

Peaks vs Bux

Peaks is net zoals Bux ook heel laagdrempelig. Echter is Peaks nog veel simpeler. Naar mijn mening ook wat saai. Je kiest een vooraf samengesteld portfolio en je kunt je wisselgeld automatisch laten beleggen. Bij Bux heb je de touwtjes zelf in handen. Dit brengt meer risico’s met zich mee maar ook meer potentieel rendement. Daarnaast leer je van Bux ook echt iets over beleggen en over verschillende aandelen.

Als je echt serieus wil gaan beginnen met beleggen is Bux dus wat mij betreft een veel betere keuze. Wil je gewoon makkelijk rendement en heb je geen zin om je er in te verdiepen? Dan is Peaks wellicht wat voor jou. Lees hier onze ervaringen met Peaks.

Conclusie

Om onze ervaringen met beleggen via Bux nog even kort samen te vatten:

Bux is een leuke en laagdrempelige manier om te beginnen met beleggen. De commissies zijn laag en overzichtelijk. Ook is de app erg gebruiksvriendelijk. Iedereen kan met Bux beginnen met beleggen. 

De keerzijde is dat de app misschien niet zo uitgebreid is. Het is sowieso verstandig om voordat je een aandeel koopt wat research te doen. Online kun je uiteraard alles vinden over het aandeel door simpelweg te Googlen. 

We kunnen dus ook niet anders dan concluderen dat Bux een hele leuke eerste stap in de beleggingswereld is. Mocht je willen beginnen met beleggen is Bux dus zeker een aanrader. Als je je aanmeld via deze link ontvang je ook nog eens een gratis aandeel wanneer je je eerste storting doet.

Aanmelden met Gratis aandeel.

Ook nog even spieken in mijn portfolio?

Mijn Portfolio Bux

Let op: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Je inleg kan minder waard worden. Doe altijd goed research over het aandeel waar je in wil beleggen en doe dit alleen met geld dat je kunt missen.

Heb je zelf ervaringen met beleggen via Bux Zero? Laat het hieronder in de reacties weten!

6 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.