Mijn eigen schuld

Mijn Eigen Schuld

Over mijn persoonlijke schulden

Week 19 – Een uur genoten van mijn vakantiegeld

Hallo allemaal! En leuk dat jullie mijn column van deze week weer lezen! Vandaag gaat het over vakantie en vakantiegeld. Ik ben namelijk een enorm goede planner. Ik had een week vakantie aangevraagd de week voordat ik vakantiegeld zou ontvangen.. Echt een heerlijke planning wat resulteerde in een vakantie helemaal blut!

Vakantie

Mijn laatste week vrij was in de zomer. De eerste drie weken van juli had ik toen vrij genomen. En sindsdien geen vakantie gehad. En ik merkte zo rond maart dat ik toch echt veel toe was aan vakantie. Dus ik besloot de week na mijn verjaardag vrij te vragen. Mijn ouders hadden die week ook vakantie en wij hoopte misschien ergens een paar dagen in een hotel te kunnen. Maar nog steeds corona, en je mag geen ontbijt nuttigen in het restaurant dus toch maar niet gedaan. Maar wat heb ik dan wel gedaan?

Natuurlijk veel bezig geweest voor school. Koningsdag heb ik de hele dag gespendeerd aan de studie! Woensdag een dagje naar de Albert Cuyp geweest in Amsterdam, waar ik mijn eerste terrasje heb gepakt! Donderdag naar mijn zusje die deze ochtend haar rijbewijs had gehaald. Dus mijn moeder en ik zijn naar Leeuwarden gegaan om haar te verrassen met een bloemetje. Die dag ook gelijk mijn bonnen opgemaakt van mijn verjaardag. Het weekend stond weer in het teken van bezig voor school, solliciteren voor nieuwe banen en tussendoor ook nog even wat leuke dingen doen, zoals een kaartje leggen. En voor ik het wist was het alweer maandag en moest ik mij weer melden op het werk.

Vakantiegeld

Toch was het een leuke vakantie ook al ben ik niet echt ergens heen geweest. Maar, afgelopen vrijdag was het weer payday en omdat het mei was kreeg ik ook mijn vakantiegeld. Normaal krijg ik rond de €1.357 van mijn werkgever elke vier weken. Afgelopen vrijdag was er zomaar €2.525 bijgestort!! Echt een heerlijk bedrag en ik heb er ook even flink van genoten toen ik het op mijn rekening zag staan. Natuurlijk heb ik een flink aantal maanden/weken geleden al besloten waar het geld naar toe zou gaan, maar ik liet mijzelf toch even toe te dromen wat ik er allemaal mee had kunnen doen als ik geen schulden had.

Belastingdienst

Maar nu heb ik wel heel erg goed nieuws. Ik heb een schuld minder!!! De belastingdienst is afgelost!! Alleen moest ik iets meer aflossen dan ik dacht… Namelijk €302. Heb namelijk een fout gemaakt. Wat blijkt. Ik had eind december een schuldoverzicht opgevraagd. En hier stonden een heleboel cijfers op waar je dan niks van snapt, maar er stond: openstaande bedrag €302. Dus ik dacht ik hoef nog maar €302 af te lossen en dat doe ik nu elke maand omdat ik minder toeslag krijg. Nou nee dus. Het bedrag bleek €700 nog wat te zijn. Over 12 maanden zou er €400 van mijn toeslagen afgehouden worden en dan blijft er voor 2022 dus nog €302 over. Beetje ingewikkeld verhaal, ik weet het, maar wat ze ook zeggen de belastingdienst maakt het niet makkelijker. Want toen ik vroeg of ik alles mocht aflossen. Dus niet alleen die €302, maar ook wat er nog de rest van het jaar op mijn toeslagen wordt ingehouden, kreeg ik te horen dat dat niet kon. Ik mag dus eigenlijk niet mijn totale schuld bij de belastingdienst aflossen. Heel gek, maar ik heb er verder toch geen last van, want ik ben nu toch al deze toeslag gewend. Maar zonder dat ik het doorheb is aan het einde van het jaar mijn schuld weg, en het dan nog openstaande bedrag heb ik nu afgelost!! Namelijk €302.

Ook heb ik weer een flink bedrag naar mijn moeder overgemaakt namelijk: €600! Dat is weer een flinke vermindering van de schuld. Ook heb ik €100 extra naar mijzelf overgemaakt. Omdat ik toch ook wel de tip kreeg om ook nog een beetje te genieten. Maar meer dan dit wil ik niet genieten. €100 extra om te besteden is voor mij al ontzettend genieten!

En toen was binnen een uur mijn vakantiegeld op… Foetsie weg. Besteed aan het aflossen van mijn schulden, en een heel klein beetje voor mijzelf.

Belastingdienst II

Ik blijf nog even bij de belastingdienst, want afgelopen vrijdag lag er een blauwe brief in mijn brievenbus. Mijn normale reactie is dat ik dan een hartverzakking krijg, maar deze brief had ik al verwacht! Namelijk de definitieve aanslag van de inkomstenbelasting. En ik krijg een super lekker bedrag terug!! Namelijk…. €1.427!!!! Dat betekent dat ik tussen nu en 18 mei mijn ouders helemaal kan aflossen!! Na de aflossing van €600 staat er nog €1200 open. Dus ik kan niet wachten om dat bedrag over te maken naar de rekening van mijn ouders! En dan krijg ik ook nog geld van de gemeente: €125 en geld terug van Greenchoice €200. Dus dat kan mooi naar een apart spaarpotje waar ik de €1000 bij elkaar ga sparen om mijn roodstand weg te werken!

Logeren

Die €100 extra voor mijzelf is denk ik binnen no time weer op want mijn nichtje blijft een nachtje bij mij slapen! En daar hoort natuurlijk een maskertje bij, een drankje bij, een ijsje bij. Het zal dus een geslaagd weekend worden, maar ook eentje waar ik iets meer geld uit geef dan normaal. Dus nu ga ik stoppen met typen en een lekker ontbijtje klaar maken voor mijzelf en mijn nichtje. Ze wil graag roereieren, dus aan de slag!

Een hele fijne zondag en tot volgende week!!

Alle ”Mijn eigen schuld” Columns van Charina lezen? Dat doe je hier: Column: Mijn eigen schuld

Wil je zelf ook bezig met besparen? Lees hier tips om te besparen op je vaste lasten.

Op de hoogte blijven van nieuwe columns? Like ons op Facebook. Of volg Charina op Instagram.


3 reacties

Monique · mei 9, 2021 op 8:46 pm

Wat goed van je. Weer een schuld kwijt en binnen 1 week ook die van je ouders. Echt fijn voor je. Geniet van je beloning van 100 euro.

Annemiek Kamperman · mei 10, 2021 op 6:01 am

Wat een mooi nieuws zeg weer een schuld weg gewerkt. Zorg ook dat je een buffer voor je zelf op bouwt. Voor geval je een onverwachte rekening krijgt of er gaat iets kapot, dat je niet opnieuw hoeft te lenen. Maar ik ben trots op je! Je hebt je vakantie geld goed besteed.

Anneke · mei 12, 2021 op 8:40 am

Waar ik wel benieuwd naar ben… Heb je nog geprobeerd om een extra jaar studie vertraging te krijgen? Want je krijgt nu veel belasting geld maar met afstuderen voor oktober (toch?) dan wordt er veel schuld weggescholden. Daar schreef je een week of 6 geleden over.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *