Week 2 – Vaste lasten omlaag!!

Mijn eigen schuld

Mijn Eigen Schuld

Over mijn persoonlijke schulden

Week 2 – Vaste lasten omlaag!!

Vorige week schreef ik dat ik dit jaar verschillende manieren wil ontdekken om geld te verdienen of geld te besparen. Iedere week zal ik een soort opdracht of challenge doen om één van deze twee dingen te doen. En afgelopen week was mijn eerste challenge.

Challenge I

Dus ik dacht ik kies iets waar ik het hele jaar van kan profiteren. In eerste instantie had ik gekozen voor het verlagen/verwijderen van één vaste last. Maar ik besloot om al mijn vaste lasten aan te pakken en uit te zoeken waar ik nog kon snijden. Natuurlijk heb ik al best wel lage vaste lasten maar het is mij toch gelukt om dit jaar nog meer te besparen!

Prime video: opgezegd

Oké ik moet zeggen dat deze eigenlijk niet telt. Ik heb alleen de gratis maand geactiveerd. Maar ik moet zeggen dat ik heel erg goed ben in het vergeten van het opzeggen van deze abonnementen en dan vervolgens een flink aantal maanden aan het door betalen ben, terwijl ik er niet eens zo veel gebruik van maak. Amazon Prime kost €2,99 per maand en ik heb mogelijk, door mijn luiheid, €35,88 bespaard in 2022 met deze opzegging. Ik kan het nog tot 24 januari gebruiken.

Disneyplus: opgezegd

Soms neem ik een maandabonnement op Disneyplus om even weer een aantal films te bekijken die ik leuk vind, of als er een leuke op wordt gezet. Maar het probleem hierboven is ook van kracht op deze streamingsdienst. Volgens mij had ik in oktober 2021 besloten om een maandje Disneyplus te nemen en ik heb het deze week pas opgezegd. Dit ia dus een besparing van €8,99 per maand of €98,89 voor 2022. Natuurlijk is het net begin januari nog afgeschreven dus ik kan tot 2 februari nog genieten van Disney.

KPN vast: nieuw contract

Ik heb natuurlijk even KPN gebeld en verteld dat ik een nieuw contract wil mét korting. En dat heb ik ook gekregen. Ik ga nu de eerste 6 maanden van 2022 €38,73 betalen en de laatste 6 maanden van 2022 €53,73. Dit betekent een totale besparing van €90 voor 2022. Alle beetjes tellen mee.

Spotify: omgezet naar KPN

Dus met mijn nieuwe contract heb ik ook kunnen regelen dat ik gratis een pluspakket krijg waarbij ik gratis films en serieus kan kijken. Dat betekent dat mijn entertainment korting van €5 vrij komt. Dus heb ik mijn abonnement bij Spotify opgezegd. Deze loopt nog tot 28 januari. Op die dag zal ik mijn account activeren via KPN. Vervolgens betaal ik geen €9,99 per maand, maar €4,99. Dit is een besparing van €59,88 in 2022.

KPN mobiel: kans om te besparen

Vanaf 27 december kon ik mijn mobiele abonnement weer verlengen. Normaal doe ik dat altijd gelijk met een nieuwe Samsung A serie. Ik hoef niet het nieuwste van het nieuwste of het beste van het beste. Ik ben gelukkig met een serie daaronder. Momenteel heb ik de A50 en die is eigenlijk nog wel goed. Het scherm is heel, ik doe nog de hele dag met de batterij en hoef ook niet super vaak een update te doen. Dus heb ik met de gedachte gespeeld om mijn abonnement te verlengen met een sim-only abonnement. Als ik dat ga doen dan bespaar ik in 2022 €106,56. Als ik er wel voor kies om met een nieuwe telefoon te verlengen dan ga ik ongeveer €30 besparen op jaarbasis. Dat is dus nogal een verschil. Ik heb ook nog de optie om te verlengen met een sim-only één jarig contract en dan in december eventueel abonnement af te sluiten met telefoon. Ik ben er nog niet over uit en denk er nog even over na. Wat zouden jullie doen?

Flinke besparing

Als ik echt alles bij elkaar op tel dan kom ik op een totale besparing op jaarbasis voor 2022 op: €391,21. Maar ik weet niet of ik Amazon Prime, Disneyplus en mijn mobiele rekening wel mag meerekenen. De eerste twee omdat ze eigenlijk per maand opzegbaar zijn, en mijn mobiele rekening omdat ik deze keuze nog niet heb gemaakt en ik feitelijk dus nog helemaal niks heb bespaard.

Als ik optel wat ik daadwerkelijk heb bespaard, dus KPN vast en Spotify dan kom ik op een besparing van €149,88.

De vraag is dus eigenlijk wat mag ik meerekenen en wat niet? Maar wat ik ook meereken en wat niet, bespaard heb ik zeker! Alle kleine beetjes helpen om uiteindelijk dat doel van €10.000 te bereiken!

Volgende week: challenge II, keukenkastjes opruimen

Volgende week (vanaf vandaag) ga ik proberen zo min mogelijk boodschappen te kopen door zoveel mogelijk te eten van alle spullen die ik in huis heb. In mijn keukenkastjes, mijn koelkast en vriezer. Het doel: geen boodschappen doen van zondag 16 januari tot zaterdag 22 januari. Met als regel: zaterdag 22 januari mag ik wel boodschappen doen voor de week erna, maar mag ik niet nuttigen op zaterdag zelf. Ik kan nu al niet wachten op dat verse afbakbroodje zondag!

Dat was het weer voor deze week. Hebben jullie een tip voor mijn mobiele abonnement? Ik hoor het graag! Voor nu een hele fijne zondag en week gewenst en tot volgende week!

Wil jij ook besparen op je vaste lasten? Hier kun je vaste lasten vergelijken.

Eén reactie

  1. Hi, wat betreft je mobiele abonnement. Vaak mag je een Sim only tussentijds openbreken om als nog te verlengen met toestel. Dus dan kun je zolang je eigen toestel nog goed is lekker genieten van de lage kosten van een Sim-only. En ondertussen het bespaarde misschien apart leggen zodat je wanneer je mobiel het begeeft je zelf een nieuw toestel kunt kopen dat is soms voordeliger dan dat je dit in je abonnement doet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.