Week 50 – Nou daar gaan wij weer

Mijn eigen schuld

Mijn Eigen Schuld

Over mijn persoonlijke schulden

Week 50 – Nou daar gaan we weer

Dus ik heb net de persconferentie gekeken (schrijf deze column op zaterdagavond) en we gaan weer in lockdown. En ik heb er nu iets meer gemengde gevoelens bij als eerder en ik zal ook uitleggen waarom. Ook zit ik erover na te denken om te gaan beginnen met beleggen.

Lockdown

Het grote verschil met eerdere lockdowns is dat ik nu niet in een supermarkt werk, maar in het onderwijs. En dan niet in vaste dienst met vaste uren, maar met een flexibel contract via een uitzendbureau. Mijn contract is eerder verhoogt van 0.4 fte naar 0.6 fte omdat ik zoveel invuluren in mijn rooster had. Wanneer docenten klachten hadden, in quarantaine moesten of wachten op een testuitslag was ik degene die op mijn werkdagen zoveel mogelijk van deze uren opving. Wanneer er online les wordt gegeven dan komen deze uren gewoon te vervallen en geef ik in principe alleen les aan mijn eigen klassen. En geloof mij dat is een stuk minder dan 0.6 fte. Ik wacht de komende dagen dus even reactie af van mijn baas op school en van randstad onderwijs wat er gaat gebeuren de komende weken en hoe dit invloed heeft op mijn salaris en daarmee dus mijn financiële situatie. 

Aan de andere kant ben ik ook wel weer blij. Want ik word gedwongen om geen geld uit te geven. Natuurlijk is alles makkelijk te bestellen via internet, maar wanneer je het grootste gedeelte van de dag/week/maand thuis zit heb je ook minder nodig. En zijn die verleidingen ook veel minder. Ik hoop dus dat ik een heleboel geld kan besparen op deze manier.

Kerst

Nou kerst in huize Heuving is ook helemaal rond inclusief menukaart.

1e kerstdag: Mijn ouders en oma uitgenodigd om bij mij te komen gourmetten (ik weet het, hoe kom ik op het idee!). Dat zijn drie mensen dus helemaal corona proof. Rond de middag natuurlijk eerst traditiegetrouw even een kaartje leggen.

2e kerstdag: Mijn oma en ik zijn uitgenodigd bij mijn ouders. Dit keer een soort buffet met van alles en nog wat van wat wij het lekkerst vinden. Natuurlijk ook weer even een spelletje doen.

3e kerstdag: Mijn ouders en ik zijn uitgenodigd om bij mijn zusje kerst te vieren. Hier gaan we helemaal los met allemaal cadeautjes. Wij vieren zelf als gezin geen sinterklaas dus kerst is bij ons het moment om even lekker elkaar te verwennen. Volgens mij gaan wij ook deze avond gourmetten, maar wie weet heeft mijn zusje nog een verrassing in petto.

Dus drie kerstdagen. Dat heeft alles te maken met het feit dat we Tirsa moeten delen met haar moeder, en de familie van mijn zwager. Dat houdt in dat één gezin de 24e of de 27e kerst moet vieren en dit jaar zijn wij aan de beurt. Maar ik heb er super veel zin in!!

Beleggen

Het hele jaar ben ik al super druk met mijn financiën. En dat betekent dat ik ook regelmatig het woord beleggen voorbij heb zien komen. Ik ken niet zo heel veel mensen in mijn omgeving die beleggen naast mijn zwager en tevens de eigenaar van fnce.nl. Maar ik zit er de laatste tijd steeds vaker over na te denken.

Als ik ga beginnen dan wil ik graag starten met eft’s en met een klein bedrag. Ik weet nog niet waar maar ik zit te dubben tussen Meesman, de Giro of de ING. Gewoon mijn eigen bank dus. Ook wil ik graag beginnen met een klein bedrag van €50 per maand. Dit omdat ik nog mijn spaarrekening moet spekken en mijn studieschuld natuurlijk wil aflossen. 

Ook wil ik lekker simpel beheerd beleggen. Ik wil niet zelf het nieuws volgen en zelf beslissingen maken in waar ik wel of niet ga beleggen. Het doel is om het voor de lange termijn te doen en niet voor de korte termijn. Laat ik het dus maar overlaten aan de mensen die er meer verstand van hebben dan ik.

Wel ben ik van plan om in 2022 mij meer te verdiepen in beleggen en de verschillende vormen ervan. Wie weet ga ik op basis van nieuwe informatie wel hele andere beslissingen maken. Maar ik zal toch ergens moeten beginnen.

Hoe zit dat met jullie? Beleggen jullie? Wat zijn jullie ervaringen en welke keuzes hebben jullie gemaakt? Laat het mij weten!

Voor nu ga ik mij even niet druk maken over mijn financiële toekomst en gewoon lekker even televisie kijken. 

Een hele fijne zondag en tot volgende week!

Beginnen met beleggen

Laagdrempelig beginnen met beleggen? Partijen als Bux en Peaks zijn uitermate geschikt om kennis te maken met de wereld van het beleggen.

Lees hier alles over beginnen met beleggen.

Op de hoogte blijven van nieuwe columns? Like ons op Facebook. Of volg Charina op Instagram.

Alle ”Mijn eigen schuld” Columns van Charina lezen? Dat doe je hier: Column: Mijn eigen schuld

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.