Week 1 – Nieuwe financiële doelen

Mijn eigen schuld

Mijn Eigen Schuld

Over mijn persoonlijke schulden

Week 1 – Nieuwe financiële doelen

Hallo allemaal! We beginnen weer met week 1. Het is nu dus een jaar geleden sinds ik begonnen ben met het schrijven van deze column. Mijn schuld is nog niet verdwenen dus ik ga ook in 2022 vrolijk door! Deze week ga ik jullie vertellen wat mijn financiële doelen zijn in 2022 en hoe mijn column er in de toekomst uit gaat zien.

Financiële doelen 2022

 1. €10.000 sparen/aflossen/beleggen
  €1.000 sparen, €600 beleggen en €8.400 aflossen
 2. Beginnen met beleggen
 3. Koopzegels sparen
 4. Zakgeld aan mijzelf uitbetalen
 5. Consequent gebruik maken van mijn ABN rekening
 6. Vast inkomen genereren

Hoe ga ik deze doelen behalen?

Ik ben officieel begonnen met beleggen. Ik heb een account aangemaakt via Bux en de eerste €50 heb ik ingelegd. Omdat ik mij aanmeldde via een link die ik kreeg van mijn zwager hebben wij allebei een gratis aandeel gekregen. Het is mijn doel om €50 per maand in te leggen wat een totaal geeft van €600 dit jaar. Kijken wat de mogelijkheden zijn, hoe het werkt en wat ik er van vind. 

Koopzegels sparen ging vorig jaar heel erg goed. Dat wil ik dit jaar blijven doen. Ik zit te twijfelen of ik zo’n premium abonnement bij de AH ga nemen zodat ik dubbel zo snel kan sparen. Maar hier twijfel ik nog over. Wat vinden jullie? Zal ik het doen of niet?

Daarnaast ben ik van plan om mijn zakgeld per maand te verhogen van €200 naar €300. Vorig jaar gaf ik gemiddeld €195 per maand uit aan boodschappen. Als ik dit aanhoud blijft er nog €5. Van die €300 moet alles betaald worden wat geen vaste lasten zijn. 

Hierbij wil ik meer en regelmatig gebruik maken van mijn ABN rekening. Aan het begin van het jaar ging het goed, maar toen ben ik halverwege het jaar mijn pincode vergeten (die staat gewoon op een briefje ergens in huis) en heb ik er eigenlijk niks meer mee gedaan. Dit moet nu anders.

Mijn huidige contract is een tijdelijk contract. Mijn contract van 0.6 fte loopt tot de voorjaarsvakantie (februari) daarna wordt er weer gekeken waar ik nodig ben en of dit contract zo blijft of wordt verlaagd/verhoogd. Dit is een heleboel onzekerheid. Dus het wordt tijd om te zoeken naar een baan met gewoon een jaarcontract en vaste uren met een bijbehorend vast inkomen. Hier ben ik al mee begonnen. Ik heb gesolliciteerd voor een docent geschiedenis functie voor 0.8 fte met een jaarcontract. Hiermee verhoog ik mijn inkomen en zorg ik ervoor dat ik niet bij elke vakantie in de stress schiet omdat mijn contract verlaagd kan worden, of dat ik wellicht helemaal niet meer nodig ben.

En dan mijn grootste doel. Hoe ga ik ervoor zorgen dat ik dit jaar €10.000 bij elkaar aflos/spaar/beleg.

Beleggen: €50 per maand, €600 dit jaar.
Sparen: €250 per maand, april laatste spaaropdracht en €1000 op de spaarrekening
Aflossen: €8.400, dit betekent een aflossing van €700 gemiddeld per maand. 

Hoe ga ik deze bedragen bij elkaar krijgen? Natuurlijk met mijn salaris. Maar ik heb ook besloten om tijdens het begin van het jaar verschillende opdrachten uit te voeren. Deze opdrachten kunnen twee dingen zijn. Het kunnen verdienopdrachten zijn waarbij ik probeer zoveel mogelijk geld te verdienen. Of het kunnen bespaaropdrachten zijn waarbij ik zoveel mogelijk geld probeer te besparen. Ik heb er al een paar verzonnen. De beste bewaar ik om toe te passen de rest van het jaar.

 1. Leven van mijn keukenkastje/vriezer/koelkast
 2. Zoveel mogelijk spullen verkopen
 3. Alleen boodschappen doen met 1+1 gratis of 50% korting
 4. Zoveel mogelijk verdienen met Roamler
 5. Besparen op 1 vaste last
 6. Zoveel mogelijk gratis spullen verkrijgen en proberen door te verkopen
 7. Een week leven met zo min mogelijk geld
 8. Boodschappenbudget van €50 in de week
 9. Boodschappenbudget van €45 in de week
 10. Boodschappenbudget van €40 in de week
 11. Boodschappenbudget van €35 in de week
 12. Boodschappenbudget van €30 in de week
 13. Boodschappenbudget van €25 in de week
 14. Boodschappenbudget van €20 in de week
 15. Boodschappenbudget van €100 in de maand
 16. Zoveel mogelijk geld verdienen door kringloopspullen door te verkopen
 17. Zoveel mogelijk geld verdienen door heitje voor karweitje

Dit is wat ik tot nu toe zo’n beetje heb verzonnen. Hebben jullie nog ideeën voor een opdracht om zoveel mogelijk te besparen of te verdienen? Laat het mij weten want ik hoor het graag.

Hoe deze opdrachten verlopen is voornamelijk waar ik het over ga hebben in mijn column. Ook zien jullie aan het einde van elke maand weer de totalen van wat ik heb verdiend, uitgegeven en waaraan.

Dat was het weer voor deze week. Tot volgende zondag!

Eén reactie

 1. Ik heb geen premium genomen. Geen aantrekkelijke aanbiedingen en voor alleen de koopzegels doe ik het niet.
  Ga je geen doel stellen met minder roken in 2022? Daar ligt je grootste verdienmodel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.