Week 15 – Een extra baan

Mijn Eigen Schuld

Over mijn persoonlijke schulden

Week 15 – Een extra baan

Vorige week heb ik voornamelijk geschreven over een heleboel manieren om mijn geld uit te geven. Deze week ga ik het met jullie hebben over hoe ik de komende weken extra geld ga genereren.

Familie
Mijn aangetrouwde nicht werkt in het onderwijs als docent Nederlands. Een poosje geleden stuurde zij mij een berichtje dat een collega met vaderschapsverlof ging voor zes weken en of ik geïnteresseerd zou zijn om tijdelijk een flink aantal lesuren te geven. Ik was natuurlijk meteen enthousiast en zei: natuurlijk! Of zij mijn telefoonnummer mocht doorgeven? Natuurlijk! Een poosje hoorde ik niks en ik dacht dat ze het misschien intern hadden opgelost of iemand anders hadden gevonden. Tot ik afgelopen dinsdag werd gebeld. Door die school! Of ik misschien mijn CV zou willen opsturen. Dat heb ik na het gesprek gelijk gedaan. Aan het einde van de middag werd ik teruggebeld met de vraag of ik de volgende dag op gesprek kon komen. Ik moest gewoon werken, maar had wel een aantal tussenuren. Het werd een beetje krap om fysiek te komen dus werd het een online gesprek. Lang verhaal kort: ik ben aangenomen!

Dubbele baan
Ik ga na de meivakantie twee dagen bij mijn huidige baas werken en drie dagen bij mijn nieuwe baas. Aankomende dinsdag ga ik even langs om mijn nieuwe werkplek te bekijken en de lesstof door te nemen met de docent. Vervolgens ga ik zes weken lang knallen tot 20 juni. Heb Randstad en mijn huidige baas al op de hoogte gesteld en alles verloopt goed.

Na 20 juni
Dus na 20 juni. Drie weken verwijderd van de zomervakantie. Mijn twee banen zijn allebei tijdelijk. Mijn nieuwe is voor slechts zes weken en mijn huidige is tot einde schooljaar en mijn baas had al laten weten dat hij geen plek voor mij heeft volgend schooljaar. Dus ik ben ondertussen ook druk op zoek naar nieuwe vacatures voor in het onderwijs. Voor geschiedenis en Mens en Maatschappij. Alleen is er niet echt veel te vinden in de buurt. De meeste banen zijn in het zuiden van het land en in de Randstad en dat vind ik toch echt te ver. Maar ik heb er één of twee gezien en daar ga ik zeker op solliciteren.

Als jullie nog een leuke vacature zien in het noorden van het land wees dan niet verlegen en stuur mij een bericht!

School
Met school ben ik een beetje tegen een probleem aangelopen. Ik moet nog twee vakken. Ik ben druk bezig met onderwijskunde. Maar met mijn onderzoek loopt het niet goed. Mijn begeleider heeft een baan ergens anders gevonden en de school kan geen nieuwe belegeider vinden. Er is een personeelstekort en alle docenten hebben al teveel taakuren. Dus nu heb ik in overeenstemming met mijn studiebegeleider een officiële klacht ingediend om er zo voor te zorgen dat ik een begeleider krijg en dit jaar nog kan afstuderen. Anders krijg ik mijn geld terug en moet ik het volgend jaar nog een keer proberen… Daar heb ik dus echt geen zin in. De klacht is nog in behandeling dus ik houd jullie op de hoogte!


Energie
Ik heb ook mijn jaarnota ontvangen van Greenchoice. En ik krijg dit jaar méér terug dan vorig jaar. Waarschijnlijk niet door minder verbruik maar door belastingvoordeel. Maar het maakt mij niet uit hoe ik het terug krijg, als ik het maar terug krijg!

Periode: maart 2021 – april 2022
Notabedrag: €319,48
Termijnbedrag: €75
Ontvangen: €244,48

Het bedrag wordt begin mei op mijn rekening gestort. En kort daarna zal het gelijk weggesluisd worden naar mijn spaarrekening of naar Duo. Nog even een vergelijking met vorig jaar:

Periode: maart 2020 – april 2021
Notabedrag: €231,76
Termijnbedrag: €35
Ontvangen: €196,76

Dat is toch €87,72 meer dan vorig jaar met hetzelfde termijnbedrag. Allemaal weer extra geld om af te lossen!

Dat was het alweer voor deze week. Ik wens jullie een heel fijn paasweekend en tot volgende week!

Op de hoogte blijven van nieuwe columns? Like ons op Facebook. Of volg Charina op Instagram.

Alle ”Mijn eigen schuld” Columns van Charina lezen? Dat doe je hier: Column: Mijn eigen schuld

Eén reactie

  1. Hi Charina,

    Inspirerend om je te volgen, ga zo door!
    Is DUO niet een schuld die uiteindelijk kwijt gescholden gaat worden?

    Groetjes Monique

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.