Week 16 – money, party, birthday!

Mijn Eigen Schuld

Over mijn persoonlijke schulden

Week 16 – money, party, birthday!

Dus deze week een heleboel leuke dingen. Donderdag nog gewerkt maar nu lekker twee weken vakantie! Vrijdag voor het eerst in 2,5 jaar weer wezen stappen en vanavond ook weer (ik schrijf dit op zaterdag). Morgen mijn verjaardag vieren en maandag dan ook echt jarig en dan lekker een dagje naar de sauna.

Money!

Deze week ben ik alleen maar aan het lachen, en dat komt niet alleen door het goede weer. Deze week heeft de gemeente €150 op mijn rekening gestort (voor nu even naar de spaarrekening weggesluisd) en ik had een blauwe brief in de brievenbus waar ik heel blij mee ben. Tussen 26 april en 2 mei wordt er even €358 gestort! Ook dit zal ik voorlopig even wegsluizen naar de spaarrekening. Financieel dus even een lekkere twee weken.

Maar waarom zet ik het op de spaarrekening en ga ik het niet gebruiken om af te lossen? Na de meivakantie ga ik zes weken full time werken. Maar daarna heb ik geen baanzekerheid meer. Niet bij mijn tijdelijke en huidige werk. Want ook op het Aeres ben ik tijdelijk aangenomen. Ik ga zeker weer solliciteren, ook naar banen buiten het onderwijs want geld is geld en een baan is een baan, maar voor het geval het niet in één keer lukt heb ik liever wat extra geld op de spaarrekening om de maanden dan mee door te kunnen komen. Blijkt dat het helemaal niet nodig was en heb ik snel weer een baan gevonden dan kan ik het bedrag op mijn spaarrekening alsnog afromen en overmaken naar DUO.

Party!

Normaal is er nooit wat te doen in Emmeloord, maar nu toch maar twee feestjes in één week! Gisteren was er de 80’s en 90’s party. Daar ben ik met een goede vriendin naartoe geweest en het was echt super leuk. Ik heb het tot 01.15 volgehouden en toen toch maar weer naar huis: ik was echt kapot. Maar wat zijn de prijzen weer eens gestegen. Voor 10 muntjes moest ik €27,50 neerleggen. Maar ik heb nog één muntje over.. dus die kan ik vanavond weer meenemen.

Vanavond is er nacht van oranje. Overal in Nederland wordt het koningsnacht genoemd behalve in de polder. En voor het eerst in hele lange tijd ga ik stappen met mijn zusje! Volgens mij is de laatste keer in 2016 toen we naar een concert van Doe Maar gingen. Daarna kwamen de kinderen en hebben we niet echt meer één op één dingen gedaan. Dus ik kijk er echt heel erg naar uit!

Birthday!

Morgen beginnen ook de festiviteiten rondom mijn verjaardag. Aankomende maandag ben ik jarig. Mijn zusje blijft natuurlijk gezellig bij mij slapen. Morgen komen haar vriend en de kinderen en gaan we lekker taart eten en andere lekkere dingen. Maandag op mijn eigenlijke verjaardag ga ik met een vriendin naar de sauna. We zijn een aantal jaar geleden een traditie begonnen rondom een klaagsessie. Doordeweeks jarig zijn is niet leuk en stom omdat iedereen werkt. Dus op onze verjaardagen nemen wij allebei vrij en gaan we wat leuks doen. Soms is het een dagje shoppen en dit jaar gaan wij gezellig naar de sauna.

Het cadeau van mijn ouders en oma heb ik al gekregen! Dat is een hotelovernachting in Den Haag dat ik heb geboekt voor aankomende donderdag. Heb er nu al super veel zin in.

Dat was het weer voor deze week. Ik realiseer dat het niet super financieel is en meer een opsomming van alle leuke dingen die ik heb gedaan en ga doen, maar soms is dat ook leuk om te delen!

Voor nu een hele fijne zondag en tot volgende week!

Op de hoogte blijven van nieuwe columns? Like ons op Facebook. Of volg Charina op Instagram.

Alle ”Mijn eigen schuld” Columns van Charina lezen? Dat doe je hier: Column: Mijn eigen schuld

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.