Week 17 – It’s my birthday!!!

Mijn eigen schuld

Column: Mijn Eigen Schuld

Over mijn persoonlijke schulden

Week 17 – It’s my birthday!!!

Ja mensen. Precies vandaag ben ik 28 jaar oud geworden! Dus Benn, wil je dat even aanpassen op de website? (jazeker, done!) En zoals we weten krijgen we op onze verjaardag cadeautjes, maar kost het ook flink wat geld. Wat heb ik (tot nu toe) uitgegeven aan mijn verjaardag?

Boodschappen

Ja jarig zijn kost geld. Al helemaal als je visite krijgt op drie verschillende dagen en voor al die dagen taart, worst, kaas, nootjes en nog meer lekkers moet kopen. Donderdag met mijn moeder boodschappen gedaan, dan kon ik lekker met de auto. En twee shoppers veel heb ik mee naar huis genomen. Wat heb ik uitgegeven? €101,37. Nou voor dat je denkt: waaaaat? Zoveel? Er zitten ook de normale boodschappen bij en koopzegels. Wat heb ik nu precies uitgegeven?

Aan de boodschappen voor overdag heb ik €49,01 uitgegeven. Aan het avondeten voor iedereen die mee eet heb ik €17,96 uitgegeven. Bij elkaar is dat €66,97. De rest was voor de ‘normale boodschappen’. En nu moet ik ook nog bekennen dat ik dan nog geen taart heb gekocht. Dat ga ik vers nog halen in het weekend. Ik weet al welke taarten ik wil en bij elkaar is dat toch ook weer €19,49. Het totaalbedrag voor boodschappen voor mijn verjaardag komt dan op: €86,46. Voor drie aparte feestjes vind ik dat nog zeer redelijk. Inclusief een maaltijd voor zeven personen op zondag. 

Had het goedkoper gekund? Zeker! Zelf drink ik cola van Albert Heijn eigen merk, maar voor mijn gasten heb ik A-merk cola gekocht. Zelf koop ik de goedkoopste chips, maar voor mijn gasten Lays. Ik vind het namelijk niet netjes om mijn gasten het goedkoopste van het goedkoopste te serveren. Ook al weten ze dat ik schulden heb, en het niet breed, en ze het waarschijnlijk ook helemaal niet erg vinden. Maar misschien is het tijd dat ik met mijn verjaardag ook eens geniet van de heerlijke smaken van het A-merk. Voor deze ene keer.

Cadeaus?

Ik heb een aantal zeer handige items op mijn verlanglijstje gezet:

  • Saunabonnen (voor als het weer mag)
  • Parfum
  • Fietspomp
  • Douche timer
  • Wasmand
  • Kledingbonnen
  • Museum jaarkaart

Zoals je kan zien heb ik dingen gevraagd die zeer praktische zijn. Maar ook dingen waar ik zelf eigenlijk geen budget voor heb. Mijn ouders wilde eigenlijk de museum jaarkaart voor mij kopen, maar gezien de lockdown die nog steeds aan de gang is hebben ze deze toch maar niet aangeschaft. Dus met kerst weer een nieuwe kans! Natuurlijk is het geen garantie dat ik deze dingen ook daadwerkelijk krijg (ook al weet ik bijna zeker dat ik de fietspomp krijg aangezien mijn zwager een fietsenwinkel heeft), en ik ben blij met alles!

Volgende week zal ik met jullie delen wat ik daadwerkelijk dit jaar heb mogen ontvangen! Twee cadeaus heb ik trouwens al binnen. Mijn ouders vonden het niet leuk om een wasmand voor mij te kopen dus stelde ze voor om naar de winkel te gaan om een nieuw setje aan te schaffen. Samen met mijn moeder na het boodschappen doen dus naar de kledingwinkel gegaan en ik heb een mooie jurk voor de zomer uit gezocht. Mijn oma wilde ook graag met mij iets uitzoeken, van haar heb ik een nieuwe korte broek gekregen voor van de zomer. Dus alle essentials zijn weer binnen en daar hoef ik in ieder geval geen geld meer aan uit te besteden!

Ben ik aangenomen?

Degene die mij volgens op mijn instagrampagina: mijneigenschuld weten het al, maar helaas ik ben het niet geworden. De school had toch een mogelijkheid gezien om de vacature intern op te lossen, en er werd niemand van buitenaf aangenomen. Heel jammer, maar ik probeer ook de positieve kant te bekijken. Nu heb ik meer tijd om te spenderen aan mijn schoolwerk, daadwerkelijk dat diploma in handen te krijgen en zo meer kans te hebben op een baan.

Daarnaast heb ik twee nieuwe vacatures gezien voor volgend schooljaar waar ik na het weekend op ga reageren, dus nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Vakantie!

Nog meer leuk nieuws! Volgende week heb ik de hele vakantie. Dat zijn zeven dagen die ik aan mijn schoolwerk kan spenderen. Niet alle zeven dagen, ik zal ook mijn rust pakken en af en toe ergens naartoe gaan, maar ik kan in ieder geval een grote slag slaan!

Niet genoeg geld ontvangen

En nog meer goed en ook slecht nieuws. Ik heb eindelijk het geld van de gemeente ontvangen! Alleen was het helaas niet genoeg. Vrijdag stond er €100 op mijn rekening. Nu weet ik dat ik over de verdiende €225 belasting moet betalen, maar €125 is wel heel erg veel belasting. Gelijk de gemeente gebeld en ja ik had meer moeten ontvangen. Einde van de dag kreeg ik een mailtje dat ze nog niks van de afdeling administratie hadden gehoord, het gemeentehuis maandag en dinsdag dicht is en dat de contactpersoon volgende ook een week vakantie heeft…. Zucht…. Waarom kan het nou niet allemaal in één keer goed gaan? Bureaucratisch gedoe. Maar ik heb in ieder geval al die €100 en daarmee zijn de boodschappen voor mijn verjaardag er uit! Alles wat ik nu nog extra gestort krijg gaat regelrecht naar de aflossing!

Dat was het weer voor deze week. Volgende week is er weer een maand voorbij en zal ik jullie vertellen wat ik in april heb uitgegeven. Hebben jullie verder nog tips? Laat het weten!

Alle ”Mijn eigen schuld” Columns van Charina lezen? Dat doe je hier: Column: Mijn eigen schuld

Wil je zelf ook bezig met besparen? Lees hier tips om te besparen op je vaste lasten.

Op de hoogte blijven van nieuwe columns? Like ons op Facebook. Of volg Charina op Instagram.

Eén reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.