Week 19 – Werk, werk en werk

Mijn eigen schuld

Mijn Eigen Schuld

Over mijn persoonlijke schulden

Week 19 – Werk, werk en werk

Dus deze week voor het eerst in mijn leven full time gewerkt in het onderwijs en het viel mij reuze mee! Wel was ik echt elke avond helemaal kapot, maar het moet natuurlijk ook even wennen.

Twee banen
Vanaf deze week heb ik twee banen. Ik werk nu twee dagen in Emmeloord en drie dagen op Urk. Die dagen op Urk zijn wel iets drukker omdat ik 18 uur les geef in drie dagen. Vooral op woensdag zit ik van het 2e tot het 9e uur helemaal vol. Daar staat wel tegenover dat op Urk tussen de middag warm wordt gegeten. Dus iedereen gaat naar huis om te eten en dus heb je een uur middagpauze. 

Mijn eerste week
In het begin ben je bezig met een kennismaking en maak je je druk om technische dingen. Hoe krijg ik wifi? Hoe krijg ik mijn eigen laptop verbonden met het digibord? Hoe kom ik aan een sleutel? Dat ging allemaal vrij vlot en was vrij snel voor elkaar. En ook de lessen met de leerlingen gingen goed. Ik had vrij opstandig gedrag verwacht als nieuwe docent, maar niks van waar. Eén klas ligt een beetje dwars maar de rest zijn echt lieverds.

Solliciteren
In de mei vakantie ben ik ook druk geweest met solliciteren. Maar er waren opvallend veel vacatures in het zuiden van het land. Limburg, Brabant en Zeeland. En natuurlijk ook een heleboel in de Randstad. Uiteindelijk heb ik twee vacatures gevonden die binnen een uur rijden van Emmeloord lagen. Eén in Almere en één in Steenwijk. En nu ben ik deze week gebeld om op gesprek te komen volgende week in Almere! Ik ben echt super blij want de kans op een baan volgend schooljaar is iets groter geworden. Ik ga mij dus super goed voorbereiden want ik wil die baan echt.

En verder
Deze week heb ik ook mijn energie teruggekregen! Het enige nadeel is dat ik het nog niet naar mijn spaarrekening kan wegsluizen omdat mijn loon nog niet betaald is.. Na drie keer een berichtje sturen heb ik te horen gekregen dat het waarschijnlijk maandag pas wordt. Dus een week later. Vind ik persoonlijk niet kunnen, maar gelukkig had ik die teruggave dus de vaste lasten konden zonder problemen afgeschreven worden.

Ook kreeg ik een brief van de verhuurder. De servicekosten bleken mee te vallen afgelopen jaar en ik kreeg gelijk €51,20 terug. Ook dat gaat gelijk naar de spaarrekening zodra ik mijn loon heb.

Met de brief van de servicekosten kwam ook gelijk de mededeling dat mijn huur omhoog gaat vanaf juli. Ik ga van €624,84 naar €638,76. Dat is een verhoging van 2,3% en €13,92. 

Dat was het weer voor deze week. Een korte column deze week en ik gok de komende vijf ook. Nu ik full time werk heb ik geen tijd om geld uit te geven..

Voor nu een hele fijne zondag en tot volgende week!

Op de hoogte blijven van nieuwe columns? Like ons op Facebook. Of volg Charina op Instagram.

Alle ”Mijn eigen schuld” Columns van Charina lezen? Dat doe je hier: Column: Mijn eigen schuld

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.