Mijn eigen schuld

Mijn Eigen Schuld

Over mijn persoonlijke schulden

Week 20 – ♪ The money kept rolling in, from every side! ♪

Hallo allemaal! Hebben jullie wel eens de film Evita gezien? Met Madonna en Antonio Banderas? Ik wel, en daarin staat het liedje wat de titel is van de column van deze week! Het gaat over de liefdadigheidsinstelling van Evita Peron en hoe het geld werd verzameld en weer werd uitgegeven aan de armen in het land. Ik vond het wel een toepasselijke titel voor mijn column van deze week want wat een geld is er binnengekomen! En letterlijk van alle kanten.

Loon en vakantiegeld

Hier heb ik in mijn vorige column al over geschreven. Hoe ik binnen een uur al mijn vakantiegeld al had uitgegeven. Hierdoor kon ik mijn resterende schuld bij de belastingdienst aflossen en een groot bedrag overmaken naar mijn ouders. Het zorgde er in ieder geval voor dat ik weer een schuldeiser minder heb. Nog slechts vier schuldeisers te gaan!

Teruggave energie

Ik krijg mijn loon altijd op vrijdag, de maandag daarop 10 mei kreeg ik het geld terug van mijn energiemaatschappij. €196,76 werd er bijgeschreven die dag. Hier was mijn termijn voor die maand al afgehaald dus €200 gestort op een aparte spaarrekening. Alvast een begin voor het aflossen van mijn roodstand. Nog €800 te gaan!

Teruggave belastingdienst

Woensdag kwam de grootste klapper. Ik kreeg het geld van de belastingdienst. €1.427,-. En bam! Daarmee kon ik in één keer mijn ouders aflossen. In combinatie met die geld en mijn vakantiegeld kon ik de resterende €1.800 aflossen en dat betekent dat ik weer een schuldeiser minder heb! Nu nog maar drie!!! Het gevoel wat ik dit ochtend had is werkelijk weer onbeschrijfelijk. Ik heb de hele ochtend geluisterd naar het liedje uit de film Evita en een liedje uit de film Cabaret met Liza Minelli. Money makes the world go around! Die dag was echt een leuke dag. Mijn ouders afgelost, naar mijn zusje op de camping geweest en daar genoten van de eerste barbecue van het seizoen. Gespeeld met mijn neefje en nichtje. Echt het was een geweldige dag.

Loon gemeente

Toen ik dit avond thuis kwam keek ik nog eens even op de ING bankieren app om te kijken of het echt zo was. En toen zag ik dat de resterende €125 van de gemeente gestort was! Eindelijk! Aangezien ik mijn ouders nu had afgelost werd dit bedrag gelijk gestort op de aparte spaarrekening. Eerder die dag had ik er ook al €225 op gezet. Dat had ik nog over van mijn belastinggeld nadat ik mijn ouders had afgelost. Nu stond er dus al €550 op deze spaarrekening! Gewoon nog maar €450 sparen en dan kan ik het bedrag in 1x aflossen en mijn roodstand stop zetten!

Nog even narekenen

Een ding wat ik wel 3x per week doe is het resterende geld op mijn vaste lasten rekening tellen, de vaste lasten die er nog af moeten eraf trekken en kijken of er inderdaad wel genoeg geld op staat voor die vaste lasten. Ik ben namelijk als de dood voor boetes, achterstanden, incassobureaus en nog meer schulden. Dus liever extra checken dan de rekening betalen. En wat bleek.. ik had een rekenfout gemaakt… Ik was helemaal vergeten dat er ook nog €329 aan toeslagen wordt gestort. Dit in combinatie met geld wat ik expres op mijn rekening had laten staan om ook te kunnen ‘genieten’ maakte dat ik die extra €450 op mijn spaarrekening kon zetten. En jullie weten wat dat betekent. Het wordt bikkelen deze maand, en niet ‘genieten’ maar ik kan nu wel mijn roodstand ook nog eens wegwerken!!! En ik moet zeggen daar geniet ik meer van dan wanneer ik het uit geef aan kleding, terrasjes of andere ongein. 

Dus daar zat ik dan woensdagavond 23.00 uur op de site van de ING uit te zoeken hoe ik mijn roodstand kan stop zetten. Ik vind het, ik volg de stoppen, maar het kopje rood staan stop zetten staat er niet bij. Zucht…. Waarom kunnen deze dingen nou nooit eens in 1x goed gaan? Waarom moet ik er altijd achteraan… Volwassen zijn is echt moeilijk. Maar goed het is 23.00 uur in de avond en ik kan niet meer bellen. Donderdag is het hemelvaart dus dan kan ik ook niet bellen. Dus vrijdagochtend zat ik gelijk om 9.00 aan de telefoon. En blijkbaar is mijn roodstand in combinatie met een studentenrekening des tijds een product dat niet meer bestaat en daarom kan ik ook niet zelf mijn roodstand stop zetten. Maar de aardige mevrouw aan de telefoon doet het voor mij. Nadeel: er gaat weer een werkdag overheen en aangezien het vrijdag is sta ik pas maandag officieel niet meer in het rood. Dat betekent dat ik nog drie dagen moet wachten tot ik 10!!!! Vakjes mag inkleuren op mijn afloskaart. Volgers van mijn instagrampagina: mijneigenschuld kennen deze kaart ondertussen al goed! Op mijn instagram doe ik hier regelmatig een update over dus volg mij en zie hoe ver ik al ben!

‘Genieten’

Van veel mensen kreeg ik het advies om met het extra geld ook wat te doen voor mijzelf. En dat heb ik ook gedaan! Ik heb €33,98 uitgeven aan kleding. Twee jurken en een top bij de Wibra. En ik heb wat cadeautjes gekocht voor de bingo. Mijn zusje en haar gezin hebben de traditie dat er tijdens de vakantie een bingo wordt gespeeld. Natuurlijk mag ik meedoen, maar dan moeten er wel bingo prijzen meegenomen worden. Dit is voor mij genoeg ‘genieten’. Waar ik echt heel erg van geniet is het steeds kleiner wordende bedrag van mijn totale schuld. De vakjes die ik kan inkleuren op mijn afloskaart, en het gevoel dat ik krijg als ik weer een schuldeiser van mijn lijstje kan verwijderen. Dat is waar ik echt van geniet. En ja met het beëindigen van mijn roodstand moet ik zeker de broekriem wat strakker aantrekken deze maand, maar dat heb ik er graag voor over!

Want ik geniet van het springen op het springkussen met mijn neefje. De enthousiaste blik als ik kom aanlopen en hij wil spelen. De eindeloze verhalen van mijn nichtje en haar nieuwsgierigheid en de oneindige vragen die zij mij stelt. Ik geniet van de buik van mijn zusje die steeds groter wordt waardoor ik weet dat mijn nieuwe neefje groeit en de dag dat ik hem mag zien steeds meer dichterbij komt. Ik geniet van het potje kaarten met mijn familie omdat iedereen bloedfanatiek is en iedereen wil winnen. Ik geniet van mijn vriendinnen die net zo enthousiast zijn als ik wanneer ik weer een aflossing gedaan heb. Ik geniet van de bemoedigende woorden van wild vreemden die elke week weer mijn column lezen en mij tips geven en de motivatie om door te gaan. Dat is waar ik van geniet. Dat was in het verleden wel anders, maar ik ben blij met mijn leven, de vooruitgang die ik maak, en het genieten van de kleine maar o zo belangrijke dingen en het leven. Wel geniet ik ervan in mijn nieuwe mooie jurk, maar dat terzijde.

Alle ”Mijn eigen schuld” Columns van Charina lezen? Dat doe je hier: Column: Mijn eigen schuld

Wil je zelf ook bezig met besparen? Lees hier tips om te besparen op je vaste lasten.

Op de hoogte blijven van nieuwe columns? Like ons op Facebook. Of volg Charina op Instagram.


3 reacties

Annemiek Kamperman · mei 16, 2021 op 10:10 am

Ik ben super trots op je..

    Charina · mei 16, 2021 op 10:13 am

    Dankjewel! Doet me goed om te horen. Ik ben ook super trots op mijzelf.

Monique298 · mei 16, 2021 op 6:11 pm

Wat geweldig goed van je. Ik ben plaatsvervangend supertrots op je. 👊

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *