Mijn eigen schuld

Mijn Eigen Schuld

Over mijn persoonlijke schulden

Week 23 – Het einde van mei

Hallo allemaal! Het is weer zondag en dus tijd voor een nieuwe column. Deze week eindigde mei en begon de maand juni en dat betekent dat ik jullie weer een kijkje geef in mijn inkomsten en uitgaven van deze maand! Het was een behoorlijk onoverzichtelijke maand met een heleboel inkomsten en een heleboel aflossingen. Daarnaast ook wat zwakte momentjes gehad in het kopen van kleding… Laten we eens kijken wat het mij allemaal heeft gekost.

Inkomsten

We beginnen deze maand weer met iets positiefs, namelijk mijn inkomsten!

Albert Heijn€2.525,31
Toeslagen€329
Gemeente€125
Belastingdienst€1.427
Greenchoice€196,76
Kaartgeld€6,49
Mercatus€46,61
Totaal€4.656,17

Nou dames en heren wat een maand. Toen kwamen alle extraatjes opeens in dezelfde maand! Echt wat een geld en wat een heerlijk gevoel om dit op mijn rekening te zien staan (voor een paar uurtjes). Maar dan nu natuurlijk het belangrijkste: wat heb ik ermee gedaan?

Vaste lasten

Wederom weer hogere vaste lasten deze maand. Voornamelijk door mijn uitvaartverzekering die ik heb aangepast. Daarnaast had ik deze maand twee films gehuurd via KPN. Deze kosten worden bij de rekening opgeteld waardoor ik iets hoger uit kwam. Ook zijn de kosten van de ING en ABN Amro verhoogd van €1,70 naar €1,95. Lang leven alle verhogingen! Ik zal dit keer een iets uitgebreider verslag doen van mijn vaste lasten, omdat er sinds januari nogal wat is verandert.

Huur€624,84
Zorg€101,20
KPN vast€54,49
Greenchoice€50
Aflossing zwager€37,95
Gemeente€37,65
KPN mobiel€27,97
Sparen€25
Ardanta€18,73
Waterschap/riool€15,04
Aflossing DUO€13,82
ANWB€10,84
Spotify€9,99
Netflix€5,50
Rente roodstand€1,10
ING€1,95
AMN Amro€1,70
Totaal€1.037,77

Ik heb deze maand €130,56 minder uitgegeven aan vaste lasten ten opzichte van vorige maand. Dit komt voornamelijk omdat ik geen schoolgeld meer hoef te betalen en omdat ik in 10 termijnen betaal voor mijn water. Dus er werd deze maand iets minder afgeschreven.

Variabele lasten

Natuurlijk geef ik naast mijn vaste lasten mijn geld ook aan andere dingen uit. Hieronder een overzicht van deze maand.

Totaal: €603,89

Boodschappen€202,74
Roken€93,70
Kleding€136,96
Cadeaus€28,89
Zorgkosten€25
Kaartpot€5
Interieur€9,13
Bestellen/eten€66,19
Overig€36,28
Totaal€603,89

Zucht.. Het houd ook niet op he.. Alwéér een verhoging ten opzichte van vorige maand. Dit keer met €68,79. Dit keer natuurlijk volledig te wijten aan de kleding. Gewoon bijna voor €150 aan kleding gekocht deze week! Oké toegegeven er zat ook echt behoorlijk wat ondergoed bij wat echt serieus nodig was. Maar alsnog echt een hoog bedrag.

Boodschappen

Hier ben ik wel heel blij en tevreden mee. Toch weer €76,05 minder dan vorige week. En ook nog inclusief het inkopen van alle gezonden gerechten van deze week. Dat gaat lekker! Nou ben ik ook een flinke week ziek geweest waarbij mijn moeder 1x boodschappen voor mij heeft gedaan, dus dat helpt natuurlijk ook!

Roken

Verder geen opmerkingen bij. Het bedrag is wederom tussen de €90 en €100 en daar ben ik voorlopig gewoon tevreden mee.

Kleding

Euhm… Zullen we deze anders deze maand gewoon even overslaan? Ja oké vooruit, met de billen bloot dan maar. Ik heb flink wat gekocht. Vooral de rekening van SHEIN van €54 was echt niet nodig, maar ik heb goed nieuws!! Mijn pakketje is eindelijk binnen en alles past!! Moet alleen het ondergoed nog passen, maar zo op het oog moet het passen. Dus het is gelukkig geen miskoop geweest. Wel een overbodige koop die totaal niet nodig was, maar zeker geen miskoop. Pffieuw. 

Cadeaus

Ik kon het toch niet laten. Sorry. Mijn zus, zwager, neefje en nichtje stonden op de camping vlakbij en ik kon het niet laten om even een cadeautje mee te nemen toen ik op bezoek kwam. Daarnaast moest ik cadeaus bijleggen voor de bingo. Echt een super leuke avond en heb geen spijt of schuldgevoelens voor alle cadeaus die ik heb gekocht!!!

Zorgkosten

Ja er was weer een half jaar voorbij en dat betekent dat mijn teennagel weer is ingegroeid. Even een (pijnlijk) bezoekje aan de pedicure en weer €25 lichter. Maar ik kan weer pijnvrij lopen in al mijn schoenen!!

Kaartpot

Lekker veel gewonnen deze maand! Maar mijn ouders en ik hebben een deal. Als iemand jarig is moet diegene €5 extra in de pot leggen. Ik heb gevraagd of ik mocht wachten tot mijn loon, en vandaar dat er in mei €5 naar de kaartpot is gegaan.

Interieur

Niet veel bijzonders hier. Een paar hebbedingetjes. Wat kaarsen, een nieuw fotoboek en een handige container voor mijn waspods.

Bestellen/eten

Nou daar gaat mijn goede voornemen om minder aan deze categorie uit te geven. Faliekant mislukt en had ik van tevoren kunnen weten. Ben met mijn nichtje ergens gaan lunchen én naar de Mac Donalds geweest. En zelf nog 2x iets besteld en een ijskoffie bij de Hema gehaald. Volgende maand dan toch maar nog een keer proberen?

Overig

Dan zijn er nog een paar losse dingen die ik heb gekocht. Een vulling voor mijn Parker pen €2. Voetmasker €3,10. Nieuw fietskrat omdat de oude was gestolen €23,99. Bloemen voor mijzelf €7,19. Of hadden de bloemen onder de categorie interieur moeten vallen? Naja de volgende keer weer.

Maar mensen even serieus. €600 is echt veel te veel om uit te geven in 1 maand. In juni moet dat sowieso beter. Ook al weet ik nu al dat ik iets duurs ga kopen deze maand….

Sparen

Deze maand weer €25 naar de spaarrekening overgemaakt en het totaal staat op €125. Het gaat weer gestaag verder en groeit steeds een beetje meer.

Aflossen

Deze maand echt een heleboel afgelost!!! Waar zijn mijn aflossingen naartoe gegaan?

Zwager€37,95
Duo€13,82
Belastingdienst€181,20
Ouders€1.800
Roodstand€999
Totaal€3.031,97

Mensen dit voelt dus zo lekker!! Ik heb echt zoveel afgelost deze maand. En maar liefst 3!!!!! Schuldeisers helemaal afbetaald!  Dus wat is nu de stand?

1 januari 2021: €84.404,47
1 februari 2021: €83.535,60
1 maart 2021: €83.203,63
1 april 2021: €83.021,54
1 mei 2021: €82,729,57
1 juni 2021: €79.715,44

Mijn schulden zien er op dit moment als volgt uit:

Duo: € 78.831,24
Zwager: € 884,20

Dit betekent dat ik in vijf maanden in totaal € 4.689,03 heb afgelost!!!! Echt dat is zoveel meer dan wat ik van tevoren had verwacht. Het gaat de goede kant op en ik ga stug door! Nog mijn zwager aflossen en dan heb ik alleen nog maar mijn studieschuld over. Nouja maar… Hier ben ik nog wel een flink aantal jaar mee bezig. Maar mijn schulden zijn onder de €80.000 gedoken en dat zie ik dan toch als een overwinning! Vooral als je bedenkt dat ik €3.431,06 wilde aflossen dit jaar. Dat klonk echt als een enorm bedrag, maar dit bedrag heb ik in slechts 5 maanden kunnen aflossen!! Ik weet dat het een excuus is maar ik voel me daardoor een beetje beter over die €150 die ik aan kleding heb uitgegeven deze maand.

Doelen juni

Aangezien ik mijn doelen nooit haal ben ik van plan om nu eens een maandje te leven zonder doelen. Kijken hoe dat gaat. Wel zijn er een aantal dingen waar ik rekening mee moet houden deze maand.

  • €55 overmaken naar mama. Ja echt het klinkt stom, maar ik kwam €55 te kort om mijn roodstand in 1x weg te kunnen werken. Dit heb ik van mijn moeder geleend zodat ik het gelijk kon stop zetten. Dit moet ik in juni natuurlijk wel weer even teruggeven.
  • Nieuwe pil? Ik moet deze maand weer even naar de apotheek. Nou zijn de zorgverzekeringen best wel sloom met het incasseren van deze rekening. Ik verwacht daarom eigenlijk niet dat ik de rekening deze maand hoef te betalen, maar ik kan het beter voor de zekerheid alvast apart leggen.
  • Daarnaast wil ik graag gaan investeren in een goede BH. Ik heb nogal een grote omvang en de Bh’s bij de Livera, Hunkemöller en de Hema pas ik gewoon niet. Ik ben daarom van plan om nu eens een echte goede te kopen bij een speciaalzaak of een zaak voor grote maten die ook lingerie verkoopt. 
  • Vaderdag. Rekening houden om een cadeau voor mijn vader te kopen voor vaderdag. Deze moet natuurlijk ook vooral gebudgetteerd worden.

Nou dat was het eigenlijk wel weer voor deze week/maand. Jullie weten nu wat ik heb uitgegeven. Kijken of het zonder doelen lukt om minder uit te geven, inclusief de dure bh!

Wil je zelf ook bezig met besparen? Lees hier tips om te besparen op je vaste lasten.

Op de hoogte blijven van nieuwe columns? Like ons op Facebook. Of volg Charina op Instagram.

Alle ”Mijn eigen schuld” Columns van Charina lezen? Dat doe je hier: Column: Mijn eigen schuld


1 reactie

Lisa · juni 7, 2021 op 7:33 pm

Hi, ik heb nog een leuke tip voor het sparen! Altijd als ik mijn lege flessen of kratjes bier inlever, dan laat ik het emballage bonnetje uitbetalen en doe ik dit in een apart potje. Zo gaat er iedere week een paar cent tot een paar euro in het potje en heb ik aan het eind van het jaar +/- 50/60 euro aan gespaard geld. Je merkt niet dat je aan het sparen bent, omdat het een heel klein bedrag is per week en je in principe al vooruit betaalt met kleine bedragen (0,25 cent), maar het is wel ideaal om hier bijvoorbeeld met kerst boodschappen van te kunnen doen.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *