Mijn eigen schuld

Mijn Eigen Schuld

Over mijn persoonlijke schulden

Week 27 – Het einde van juni

Hallo allemaal! Het is weer zondag en dus tijd voor een nieuwe column. Deze week eindigde juni en begon de maand juli en dat betekent dat ik jullie weer een kijkje geef in mijn inkomsten en uitgaven van deze maand! Het was een maand van best wel veel kosten. Dagje Duitsland en het opknappen van mijn balkon. Laten we eens kijken wat het mij allemaal heeft gekost.

Inkomsten

We beginnen deze maand weer met iets positiefs, namelijk mijn inkomsten! 

Albert Heijn: €1.450,14
Toeslagen: €329
Bijles: €30
Promotie: €100

Totaal: €1.909,14

Deze maand €100 extra loon. Dit komt omdat ik op een aantal feestdagen heb gewerkt zoals hemelvaart en tweede pinksterdag. Op deze dagen krijgen ik 200% uitbetaald dus een lekker extraatje daar! Ook heb ik wat extra bijverdiend door twee uur bijles te geven, en door de site waar mijn column op staat te benoemen in een interview met vice.com. Bij elkaar dus €130 extra erbij!

Vaste lasten

Huur €624,84
Zorg €101,20
KPN vast €54,49
Greenchoice €50
Aflossing zwager €37,95
Gemeente €37,65
KPN mobiel €27,97
Sparen €25
Ardanta €18,73
Waterschap/riool €15,04
Aflossing DUO €13,82
ANWB €10,84
Spotify €9,99
Netflix €5,50
ING €1,95
AMN Amro €1,70

Totaal €1.036,92

Ik heb deze maand weer iets minder uitgegeven aan vaste lasten. Dit omdat ik geen roodstand meer heb en daarover dus ook geen rente betaal. Het scheelt niet zo heel veel, maar het is toch weer een paar euro minder elke maand. En een paar tientjes op jaarbasis!

Variabele lasten

Natuurlijk geef ik naast mijn vaste lasten mijn geld ook aan andere dingen uit. Hieronder een overzicht van deze maand.

Boodschappen: €182,92
Roken: €124,85
Kleding: €80,74
Cadeaus: €19,23
Kaartpot: €1,70
Interieur: €259,50
Bestellen/eten: €33,95
Drogist: €79,24
Overig: €7,50

Totaal: €789,63         

Oke deze keer dus weer een verhoging. Dit keer van 185,74. Maar dit is natuurlijk volledig te wijten aan het kopje interieur waarin ik de kosten van het opknappen van mijn balkon in heb verwerkt. Had ik niks met mijn balkon gedaan dan waren de kosten lager geweest en had ik zelfs minder uitgegeven dan vorige maand.  Maar ik heb de kosten wel gemaakt en dus ook meer uitgegeven.

Boodschappen

Weer minder uitgegeven dan vorige maand! €19,82 minder om precies te zijn. Het gaat de goede kant op! Als het bedrag elke maand tussen de €150 en €200 blijft ben ik daar zeer tevreden mee.

Roken

Oeps. Iets teveel uitgegeven deze maand. Of moet ik zeggen iets teveel gerookt. Nu moet ik er wel bij benoemen dat ik op 30 juni dus de laatste dag nog een bus shag heb gekocht waar ik nu nog steeds mee doe. Maar €124,85 is echt wel veel te veel. Omlaag dus maar weer met dat bedrag!

Kleding

Minder uitgegeven aan kleding deze maand. Het geld wat ik heb uitgegeven was in Duitsland toen ik naar de outlet van Ulla Popken ging. Hier zitten ook de BH’s bij die ik echt wel nodig had! En ook drie shirts die ik niet nodig had, maar wel heel mooi en leuk vond. Wederom waren die shirts niet nodig maar alsnog €56,22 minder uitgegeven aan kleding deze maand!

Cadeaus

Tja Vaderdag was deze maand. Mijn zusje en ik hebben mijn vader een paar sokken gegeven, een luchtje en een bon van de Primera met een leuke kaart erbij. Ook zijn we gezellig met het hele gezin gaan lunchen. En nu ik dit zo typ realiseer ik mij dat ik nooit een tikkie van mijn zus heb gehad die de hele lunch betaald heeft.. Zo meteen maar even een appje sturen. Maar toch weer minder uitgegeven aan de categorie cadeaus, namelijk €9,66 deze maand. Ik heb mij toch nog een beetje kunnen inhouden.

Kaartpot

Toch een paar keer verloren. Maar de verschillen waren zo klein dat het ook maar kleine bedragen waren. €1,70 in totaal.

Interieur

Hier heb ik in een vorige column al uitgebreid over gesproken. Namelijk de aanschaf van een nieuwe bank voor op mijn balkon inclusief kussens en wat andere dingen om het wat op te leuke. Ik had foto’s beloofd maar natuurlijk heb ik het allemaal nog niet leuk kunnen neerzetten. De dag nadat ik het bankje in elkaar had gezet was het gedaan met het lekkere weer. Ik wacht dus nog even op een mooie zonnige dag om het allemaal leuk neer te zetten en een mooie foto voor jullie te maken.

Bestellen/eten

Yes!!! Eindelijk minder uitgegeven aan deze categorie! En ik heb nog getrakteerd ook! Die kosten zitten er ook bij in. Echt super fijn! Gewoon 32,24 minder uitgegeven! Dus ondanks het lekkere weer, toch wat minder kunnen uitgeven. Ik ben er heel blij. Nu hopen dat ik dat in juli zo vol kan houden!

Drogist

Als je een dagje naar Duitsland gaat dan hoort daar een bezoek aan de drogist nou eenmaal bij. Alles was op/bijna op en ik moest echt even mijn badkamerkast weer volgooien. In totaal heb ik bijna €80 uitgegeven maar ik kan er wel weer een half jaar mee door. Ook zitten hier vaatwastabletten bij, waar ik zeker 2 jaar mee vooruit kan. Shampoo, douchefris, haarmasker, scheermesjes, maandverband, deo enz. Ik zit weer goed en hoef hier dan ook voorlopig geen geld meer aan uit te geven. 

Overig

Ik ben ook zo’n doos…. Dus ik mijn portemonnee en tas opruimen en alle bonnetjes uitzoeken en kijken wat ik weg kan gooien. Heb ik dus per ongeluk mijn milieupas weggegooid.. in een ondergrondse container…. Echt mensen wat een oen ben ik soms. Dus ik kon gelijk weer een nieuwe aanvragen á €7,50. Deze heb ik echt nodig want om mijn groen en restafval weg te kunnen gooien heb ik deze pas nodig. Maar het is natuurlijk harstikke zonde. Ik heb gewoon €7,50 in de container gegooid…

Ik moet zeggen dat ik best wel trots ben. Ik heb in een heleboel categorieën minder uitgegeven en daar ben ik trots op. Natuurlijk komt het door mijn balkon dat het totaal in de lucht schiet, maar ik ben er toch trots op dat ik ook heb kunnen besparen. Nu ook nog even minder roken zodat dat bedrag ook weer naar beneden gaat en ik ben blij!

Sparen

Deze maand weer €25 naar de spaarrekening overgemaakt en het totaal staat op €150. Het gaat weer gestaag verder en groeit steeds een beetje meer.

Aflossen

Deze maand weer lekker kunnen aflossen. Waar zijn mijn aflossingen naartoe gegaan?

Zwager: €287,95
Duo: €13,82

Totaal: €301,77

Wat is nu de stand?

1 januari 2021: €84.404,47
1 februari 2021: €83.535,60
1 maart 2021: €83.203,63
1 april 2021: €83.021,54
1 mei 2021: €82,729,57
1 juni 2021: €79.715,44
1 juli 2021: €79.413,66

Mijn schulden zien er op dit moment als volgt uit:

Duo: € 78.817,42
Zwager: € 596,24

Dit betekent dat ik bijna die €5.000 aantik. Jullie weten misschien al dat ik die €5000 inderdaad heb aangetikt, maar omdat ik dat bedrag op 1 juli heb afgelost zien jullie deze getallen pas als ik mijn uitgaven van juli met jullie deel.

Doelen juni

Het mij niet houden aan doelen heeft eigenlijk best wel goed gewerkt. Toch zijn er wel een aantal dingen waar ik rekening mee moet houden deze maand.

 • De nieuwe pil is opgehaald en ik denk dat ik in juli hier de rekening van krijg. Dit bedrag is rond de €10 dus ik moet er rekening mee houden dat dit kan worden afgeschreven
 • Vakantie!!!! Mijn vakanties zijn goedgekeurd en dat betekent dat ik van 19 juli tot 2 augustus vakantie heb en van 6 tot 12 september! Nu zijn er een aantal dingen die ik wil doen in deze vakanties en daar moet ik alvast geld voor opzij leggen.
  €350 vakantie Rome in september
  €100 dagje sauna
  €100 nachtje hotel met vriendin
  €50 Verjaardag + logeren Tirsa
  Ja ik ga in september met mijn ouders naar Rome. We hebben nog niks geboekt en er is nog niks zeker, maar ik ga er wel alvast geld voor opzij zetten. Ik wil namelijk echt al heel lang naar deze stad, maar als je schulden hebt dan heb je hier natuurlijk geen geld voor. Om mijzelf te trakteren vanwege het zo goed en snel aflossen van mijn schulden vond ik dat ik wel weer eens iets mocht doen en ondernemen. Als geschiedenis docent is Rome natuurlijk de Heilige Graal. 
 • Meer mystery visits doen met Roamler om zo geld bij elkaar te sprokkelen voor aflossen/sparen/vakantie.
 • Minder uitgeven aan roken!

Nou dat was het eigenlijk wel weer voor deze week/maand. Jullie weten nu wat ik heb uitgegeven. Nu maar hopen dat ik mij kan houden aan mijn budgetten voor de geplande uitjes deze maand…


3 reacties

Anneke · juli 4, 2021 op 4:27 pm

Wanneer is die ANWB klaar? Dat moet nu toch ook wel bijna zijn? En heb je wel eens een cursus stoppen met roken overwogen? Zoveel beter voor jou zelf (en je portemonnee maar dat weet je ook wel)

  Charina · juli 12, 2021 op 8:37 am

  Bedankt voor je reactie! Ik ben er nog eens achteraan gegaan en mijn lidmaatschap is inderdaad toendertijd opgezegd. Heb even nagevraagd en hij loopt nog tot 20 juli. Ik heb al 12x betaald dus dat betekent dat ik officieel klaar ben met betalen aan de anwb!

Annemiek · juli 4, 2021 op 5:44 pm

Je doet het goed hoor. Ben benieuwd naar je vernieuwde balkon en geniet ervan dat je dit hebt kunnen doen. Nu weer verder en je bent goed bezig. Topper!

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *