Week 28 – Veel dingen doen kost veel geld

Mijn eigen schuld

Mijn Eigen Schuld

Over mijn persoonlijke schulden

Week 28 – Veel dingen doen kost veel geld

Oké deze titel is misschien een beetje obvious. Iedereen weet dat wanneer je veel dingen doet het ook veel geld kost. Nog één week werken en dan heb ik twee weken vakantie en langzaam maar zeker ben ik allemaal uitjes en dingen aan het plannen voor deze dag. Maar wanneer ik even uit reken wat het mij allemaal gaat kosten/heeft gekost dan begin ik wel een beetje te zweten…

Vakantie

Dus ik heb vakantie van 19 juli tot en met 1 augustus. Maar officieel begint mijn vakantie natuurlijk 16 juli 17.00 als mijn laatste werkdag erop zit. Ik dacht even lekker twee weken niks doen, maar de agenda raakt voller en voller. Daarnaast heb ik ook nog een week vakantie in september van 6 september tot en met 12 september. Het is de bedoeling dat ik dan ook echt weg ga. Dus wat staat er op de planning?

Zondag 18 juli: verjaardag Tirsa
Dinsdag 20 juli: dagje sauna met mama
Weekend van 24 juli: Abel blijft logeren
Weekend van 31 juli: nachtje in hotel met vriendin
Week september: midweek Rome

Nou dat is al een behoorlijke planning. Maar wat gaat dit mij (ongeveer) kosten?

Verjaardag Tirsa

Voor Abel (haar broertje) heb ik er een soort traditie van gemaakt dat hij elk jaar voor zijn verjaardag een fotoboek krijgt met allemaal foto’s van het voorgaande jaar. Het lijkt mij een leuk idee dat wanneer hij ouder is deze boeken nog eens kan inkijken en een mooi overzicht heeft van elk jaar. Tirsa vind deze boeken echt heel mooi en wilde ook graag een fotoboek voor haar verjaardag. Dus ik bij iedereen foto’s verzameld, op mijn laptop gezet en met laptop afgelopen zondag naar Leeuwarden gegaan zodat zij haar eigen fotoboek kan ontwerpen. 

Kosten: €27,34

Dagje sauna met mama

Ik ben echt een fan van de sauna. Prima als jij dat niet bent, maar ik vind het heerlijk om voor een dag gewoon even geen elektronica bij me te hebben en heerlijk ontspannen in bubbelbaden en sauna’s. Even helemaal niks en rustig aan. Maar door de lockdown natuurlijk gingen alle sauna’s dicht. De laatste keer was toch alweer 1,5 jaar geleden. Dus in mijn vakantie wilde ik heel graag nog weer eens naar de sauna. Mama wilde wel mee. We keken in onze agenda’s en de enige dag dat echt goed lukte was 20 juli. Ik ga natuurlijk niet gelijk de volle mep betalen dus online ging ik kijken naar een leuke deal. Ik zag uiteindelijk een deal voor 2 personen entree sauna en een beautypakket met douchegel enz. voor €34,95. Dat is zeker een goede deal. Dat is €17,50 p.p. en normaal betaal je al €38 entree voor de sauna van onze keuze. Na een paar dagen kwam het pakket binnen inclusief de vouchers voor de gratis entree. Ik naar de site om te boeken… letterlijk geen enkele dag in juli was nog beschikbaar. Wel als je los een entreebewijs boekte, maar niet meer in combinatie met de voucher. Ik mama bellen.. zucht.

Uiteindelijk gaan we nu naar een sauna in Joure waar ook een deal voor was. Niet zo goed als de vorige, maar toch een redelijke. We hebben nu de entree, een hamam behandeling en lunch voor een vaste prijs. En die vouchers? Die komen vast in het najaar nog wel van pas. Heb ik in ieder geval nog een gratis dagje sauna te goed.

Kosten:
Mislukte poging voucher: €17,50
Gelukte poging: €74
Budget: €100

Ik had voor mijn dagje sauna €100 gebudgetteerd omdat ik ook graag een massage erbij wilde. Nu met deze deal toch nog iets bespaard en houd ik nog geld over voor een drankje op locatie.

Abel blijft logeren

Het weekend van 24 juli blijft Abel bij mijn ouders slapen. We hadden het idee om met mooi weer naar het pretpark Oud Valkeveen te gaan bij Bussum. Daar gingen wij toen Mikki en ik jong waren ook vaak heen. Eigenlijk zou Tirsa ook blijven slapen, maar zij ging met haar moeder een nachtje in een hotel dus nu is het alleen Abel. Wanneer neefjes/nichtjes blijven slapen wil je natuurlijk ook altijd wat leuks met ze doen en dat kost geld.

Kosten:
Voor het cadeau van Tirsa en het weekendje logeren had ik een budget van €50.
Cadeau Tirsa: €27,34
Over voor weekend: €22,66

Nachtje hotel met vriendin

Het nadeel van single zijn terwijl al je vrienden al samenwonen is dat je niet echt iemand hebt om mee op vakantie te gaan. Die singlereizen zijn echt super duur. Dus ik ga vaak met mijn ouders en vorig jaar had ik Tirsa gevraagd of zij mee wilde. Maar mijn vriendinnen bieden vaak wel aan dat ze wel een nachtje met mij weg willen. Nu ik veel aan het aflossen/sparen ben klinkt dat nog helemaal niet zo slecht.

Dus mijn vriendin en ik hadden een weekend gevonden waarbij wij allebei konden en gingen vervolgens op zoek naar een leuk hotel. Via actievandedag kwamen wij een voucher tegen van €17,50 p.p. voor een nachtje in een Fletcher hotel. Dit leek ons ideaal. Ik die voucher besteld en de codes ingevoerd. Is er helemaal geen plek IN GEEN ENKEL HOTEL voor precies dat weekend. Echt waar sauna voucher all over again…. Dus ik actievandedag een bericht gestuurd dat ik mijn geld terug wilde omdat er geen aanbod was voor die specifieke dag. Gelukkig kreeg ik vrij snel mijn geld terug en de zoektocht naar een hotel begon weer helemaal opnieuw. Gelukkig hebben wij een leuk hotel gevonden in Spijkenisse met leuke dingen te doen in de omgeving die wij uiteindelijk hebben geboekt.

Kosten?
Budget: €100
Hotel inclusief ontbijt en boekingskosten: €38
Eten en vrij uit te geven nog over: €62

Vakantie Rome

Ik wil al heel lang een stedentrip boeken naar Rome. Dit lijkt mijn zo’n mooie stad met echt heel veel historie. Mama was altijd wel voor, maar nu heb ik ook papa zover gekregen dat hij wel mee wilde. Maar hij ging niet overal mee naar binnen hoor. De enige katholiek in het gezin en ook de enige dit de sixtijnse kapel niet wil zien… Naja ieder zijn ding. Voor deze trip ben ik maanden in het vooruit aan het sparen en heb ik al prijzen vergeleken van vluchten, hotels, eten, bezienswaardigheden enz.

Kosten?

Budget:
Reis/hotel/vlucht/ontbijt: €350
Eten/bezienswaardigheden/overig: €300

Momenteel op aparte spaarrekening: €350

Dat betekent dat ik nog met 2x loon €300 moet sparen om daar uit te geven. 

Het kan zijn dat de reis helemaal niet doorgaat. Ik schrijf deze blog nu op vrijdag en Mark Rutte staat op het punt om weer een persconferentie te geven. Misschien mogen wij in september Italië wel helemaal niet in of we nou gevaccineerd zijn of niet. Ik hoop het eigenlijk wel. Maar mocht de reis niet doorgaan dan hoop ik dat we een leuk alternatief kunnen vinden. Die zal dan waarschijnlijk een stuk goedkoper zijn. Het geld wat ik over houd sluis ik door naar mijn ‘hoofd spaarrekening’ en laat ik daar dan lekker staan.

Zullen wij even uitrekenen wat dat in totaal mij gaat kosten?

Cadeau Tirsa €27,34
Dagje sauna €100
Weekend Abel €22,66
Nachtje hotel €100
Vakantie Rome €650

Totaal €900

Ik heb dus een budget van €900 voor drie weken vakantie!!! Dat is €300 per week!!! Eigenlijk te absurd voor woorden en ik zou al het geld eigenlijk gelijk moeten aflossen en geen van die dingen doen. Maar wat ik vaak hoor en wat ik vaak als feedback krijg is: je moet ook leuke dingen blijven doen, niet al je geld gelijk wegsluizen, vergeet niet ook te genieten! En dat is eigenlijk ook wel waar. Ook al lukt het mij ondertussen meer als een half jaar om ook te genieten. Daarnaast geniet ik ook heel erg van mijn lagere schuld en mijn oplopende spaarrekening. Maar wat uitgeven aan mijzelf mag natuurlijk ook. Ik weet niet of deze mensen die dit advies aan mij gaven €900 in gedachte hadden…. Maar dat is het geworden!

Iedereen een hele fijne zondag en tot volgende week!

Lees hier de 18 beste side hustles. De 18 beste side hustles

Op de hoogte blijven van nieuwe columns? Like ons op Facebook. Of volg Charina op Instagram.

Alle ”Mijn eigen schuld” Columns van Charina lezen? Dat doe je hier: Column: Mijn eigen schuld

2 reacties

  1. Je hebt mooie en gezellig vooruit zicht. Hou aan je budget wat je zelf hebt opgesteld en naar je vakantie. Weer bezig met flink sparen om je schulden te lossen en je spaarrekening weer te laten groeien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.