Week 3 – Mijn keukenkast zit vol…

Mijn eigen schuld

Mijn Eigen Schuld

Over mijn persoonlijke schulden

Week 3 – Mijn keukenkast zit vol…

Deze week was het tijd voor een nieuwe challenge. Aangezien mijn keukenkast met voedselvoorraad zo vol zat, besloot ik om te proberen zoveel mogelijk mijn voorraadkast, koelkast en vriezer leeg te eten en daarbij zo min mogelijk uit te geven aan boodschappen.

Bleek toch niet zo veel te zijn..

Mijn moeder was dinsdag bij mij en wij gingen even bekijken welke maaltijden ik eigenlijk allemaal nog kon samenstellen met de producten in mijn kast, koelkast en vriezer. Mijn voorraadkast is al een stuk leger omdat een heleboel ook gewoon over de datum was. Weinig daarvan kon gebruikt worden aangezien het allemaal knapperige items waren zoals: matses, crackers, chocoballen voor op brood. Maar ook van die maaltijdpakken voor dan de saus en alles bij in zit. Dat leek mij ook riskant om te gebruiken. Dus de hele bende weggegooid en toen bleek dat ik toch weer wat minder opties had.

Wat heb ik precies gegeten?

Gewoon brood in de ochtend en middag. Ik ben echt een typische Hollander en ik houd gewoon van mijn bammetje. Eentje in de ochtend en twee in de middag. Vaak één belegd met leverworst en de ander met kaas. Voor de avond ben ik ook een typische Hollander: groente, aardappels staat vaak op het menu. Echt vegetarisch eet ik niet, behalve als ik pizza eet. Ik heb bietjes gegeten, snijbonen, boontjes, broodjes kroketburger die in mijn vriezer lagen en eigenlijk niet te eten waren en op vrijdag eet ik altijd bij mijn ouders. Ook mijn snacks/tussendoortjes heb ik verorberd uit mijn voorraad. Dat betekent wel dat ik heel weinig fruit heb gegeten deze week.

Hoeveel heb ik uitgegeven aan boodschappen?

Ik heb het volgende gekocht: een brood, leverworstjes en kaas. Bij elkaar was ik: €6,29 kwijt aan de boodschappen. De leverworstjes waren €1,50. De kaas (plakken) waren €1,89 en ten slotte het brood (waldkorn) was €2,09. Ik heb altijd dit brood omdat het super lang vers blijft en lekker. Wanneer je single bent en alleen woont is het wel fijn als brood na 2 dagen niet al ontzettend droog is. Dit is letterlijk het enige wat ik deze week heb gekocht. Ik was eigenlijk van plan om helemaal niks te kopen en mijn crackers en chocoballen te gebruiken als broodvervanger en beleg, maar aangezien dat ontzettend slof en niet te eten was moest ik toch naar de supermarkt.

Zou ik deze challenge vaker doen?

Ja ik vind het wel een effectieve challenge. Nu is mijn voorraad blijkbaar zo groot dat ik niet echt creatief hoefde te zijn. De hoeveelheid hak potjes in mijn kast is in ieder geval iets geslikt, maar nog niet helemaal op. Wellicht ga ik volgende week gewoon door met het opmaken van mijn voorraadkast. Ik heb nog genoeg vlees en groenten in voorraad. Al moet ik wel zeggen dat ik het niet kan doen zonder boodschappen te doen. Mijn bakboter is nu op en mijn olie is bijna op, ik heb geen eieren meer en wat fruit zou ook wel fijn zijn. Maar toch zou ik nog een keer doen!

Volgende challenge

Ook om mijzelf de kans te geven om mijn voorraad weer een beetje aan te vullen wordt mijn volgende challenge de volgende: een week leven van een boodschappenbudget van €50. Aangezien ik wel weer een aantal dure dingen nodig heb, kan dit nog best wel eens een uitdaging worden. Dus van zondag t/m zaterdag mag ik slechts €50 uitgeven aan boodschappen.

Sollicitatie

Ook heb ik nog ander nieuws! Ik heb in de kerstvakantie gereageerd op een vacature docent geschiedenis een stad verderop. Meer uren, niet via een uitzendbureau en geen tijdelijke baan. Maandag werd ik uitgenodigd voor een gesprek, die donderdag online plaats vond. En ik heb er een heel apart gevoel bij. Meestal kan ik wel inschatten of het goed ging of juist helemaal niet, maar nu heb ik echt geen flauw idee. Dat maakt het voor mij natuurlijk alleen maar extra spannend. Aankomende maandag of dinsdag hoor ik of ik voor een tweede gesprek word uitgenodigd of dat ze hebben gekozen voor iemand anders. Ik laat het jullie natuurlijk weten op mijn Instagram: mijneigenschuld. Dus als je mij nog niet volgt en het nieuws als eerste wilt horen? Volg mij dan!

Nu ga ik eerst maar even een planning maken met wat ik allemaal ga eten volgende week en wat er dan nog allemaal in huis moet worden gehaald.

Iedereen een hele fijne zondag en tot volgende week!

Eén reactie

  1. Mooie challenge heb je gedaan! En qat als je je brood invriest en alleen de sneetjes pakt die je nodig hebt? Dan heb je ieder dag lekker brood.
    En je bent begonnen met beleggen? Waar ben je ingestapt?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.