Mijn eigen schuld

Mijn Eigen Schuld

Over mijn persoonlijke schulden

Week 30 – Vakantie!! En wat het mij heeft gekost

Nou nog een paar dagen en dan zit mijn vakantie er al weer op. Ik had een aantal leuke dingen gepland in deze twee weken en die hebben uiteraard ook geld gekost. Ik heb al eerder al benoemd wat mijn budget was voor deze activiteiten en nu zal ik delen wat het mij daadwerkelijk gekost heeft.

Verjaardag Tirsa

Het eerste weekend van mijn vakantie werd de verjaardag van mijn (stief)nichtje gevierd. Het was ergens vlak bij Leeuwarden op een minicamping ergens tussen de koeien op het platteland. Het was echt heel erg gezellig. Er was een speeltuin en alle drankjes inclusief. Tirsa was echt enorm blij met haar cadeau: een fotoboek dat ze zelf heeft ontworpen. Ze scheurde het papier eraf en  liet het gelijk aan iedereen zien. Kosten: €27,34

Dagje sauna met mama

Wat een heerlijke dag was dit en wat was ik er aan toe! Bij aankomst zijn we gelijk het bubbelbad ingesprongen en we hebben heerlijk genoten van de sauna’s en de baden. Het hoogtepunt was natuurlijk de hammam behandeling waarbij je lichaam wordt gescrubd en gemasseerd. Gelukkig gooien ze constant heerlijk warm water over je heen anders was het kwijl uit mijn mondhoek opgevallen. We hadden een actieprijs waarbij de entree, de behandeling en de lunch bij in zat, maar de drankjes moesten er nog bij afgerekend worden. De totale kosten voor de hele dag: €84,80. Mijn budget voor deze dag was €100. Dus dat is toch €15,20 minder dan dat ik vooraf had gecalculeerd.

Abel blijft logeren

Vorige weekend bleef mijn neefje logeren bij mijn ouders. We hadden in de planning om naar een pretpark te gaan in Oud-Valkeveen vlakbij Bussum. Hier kwamen mijn zusje en ik vroeger al als kinderen. Sommige dingen waren verandert maar een heleboel was hetzelfde gebleven. En het belangrijkste, Abel had het echt enorm naar zijn zin. Hij is zelfs in een kinderachtbaan geweest! Hij is bijna 2,5 maar al flink, en hij mocht er net in. Het wachten in de rij ging ook wel heel goed, ook al heb ik wel 10x uitgelegd waarom we niet zomaar langs de rij mochten lopen om in de attractie te gaan zitten. Een paar dagen hiervoor ben ik uit eten geweest met mijn ouders en zij hebben dat voor mij betaald. Ik heb toen voorgesteld dat ik dan de kaartjes voor mijn rekening zou nemen. Vanaf 2 jaar kost het €14,50 p.p. en in overleg heb ik voor 3 personen betaald. In totaal was ik dus €45,50 kwijt. Maar dit is dus inclusief uit eten.

Het budget voor deze drie activiteiten was €150. Daadwerkelijk heb ik €157,65 uitgegeven. Dat vind ik nog redelijk meevallen. 

Maar ik heb natuurlijk nog veel meer gedaan in deze twee weken.

Ik ben naar de Ikea geweest. Ik zocht een side table, twee nachtkastjes, een nieuw dekbedovertrek en een nieuwe hoeslaken die wel over mijn matras past. Uiteindelijk heb ik gekocht: twee dekbedovertrekken, één hoeslaken, wat extra clips voor je chips enzo en een iets grotere ovenschotel. In totaal heb ik hieraan uitgegeven: €105,74. 

Ook ben ik naar de kapper geweest. De laatste keer was in november vlak voor de lockdown. Het was eigenlijk ook wel weer tijd om even een stuk eraf te knippen, uitdunnen en weer even wat laagjes erin. Kosten: €25.

Ook heb ik marktplaats en verschillende kringloopwinkels afgezocht naar een side table. Maar ik kon nergens vinden wat ik zocht. Ik besloot toen maar om ook even bij de kwantum en de leen bakker te kijken, en vond uiteindelijk een hele leuke bij de leen bakker. Iets meer dan ik er eigenlijk aan uit had willen geven, maar hij is echt heel mooi en precies wat ik zocht. Kosten: €123,20 en dat is inclusief 20% korting.

Daarnaast moesten mijn zusje en ik nog een verjaardagcadeau geven aan mijn moeder. Ze was vlak voor de lockdown jarig op 4 december en ze wil eigenlijk nooit een cadeau. Ze wil altijd graag iets met ons doen. Dus afgelopen dinsdag samen met haar naar Wellerwaard geweest. Om half 11 daar afgesproken. Eerst even wat drankjes met een taartje, de kinderen konden lekker spelen op het strand. Vooral Abel vond het piratenschip geweldig. Daarna heerlijk met z’n allen geluncht en vervolgens ook nog een toetje. Kosten: €39,20.

Het laatste uitje van de vakantie moet nog komen. Ik schrijf dit op vrijdag en morgen ga ik met een vriendin een nachtje in een hotel in Spijkenisse. Het hotel inclusief ontbijt zijn al betaald. Kosten: €38. Maar er moet ook even wat geshopt worden en gegeten en gedronken natuurlijk. Ik zal proberen de kosten zo laag mogelijk te houden, maar we zullen zien!

Dit waren mijn kosten voor de verschillende activiteiten die ik had gepland deze vakantie, en ook een aantal uitgaven die ik niet van tevoren had gepland. Ik moet zeggen dat sommige dingen misschien wat impulsief waren, maar tot nu toe heb ik nog geen spijt van mijn aankopen. Ik heb hele leuke dagen gehad en mag nog even genieten van mijn vakantie tot ik dinsdag weer aan het werk moet.

Lees hier de 18 beste side hustles. De 18 beste side hustles

Op de hoogte blijven van nieuwe columns? Like ons op Facebook. Of volg Charina op Instagram.

Alle ”Mijn eigen schuld” Columns van Charina lezen? Dat doe je hier: Column: Mijn eigen schuld


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *