Mijn eigen schuld

Mijn Eigen Schuld

Over mijn persoonlijke schulden

Week 33 – Even bijkletsen

Hallo allemaal en welkom bij weer een nieuwe column! Vandaag niet een duidelijk onderwerp, maar meer even bijpraten over verschillende aspecten van mijn financiële leven. Ik ga het hebben over too good to go en hoe dat geen succes was, roken, mijn nieuwe baan en nog een aantal andere dingen.

Too good to go

Ik wil graag beginnen door te zeggen dat ik deze app en dit initiatief echt heel leuk vind. Minder voedselverspilling en mensen met een laag inkomen (of schulden) kunnen op deze manier geld besparen. Maar wanneer je alleen woont, en je gaat voor een box die je niet kan invriezen dan is het wellicht niet zo’n goed idee. Dus ik bestelde dinsdag een too good to go box bij de plaatselijke groentewinkel. Het was een rauwkost box met vijf bakjes salade/rauwkost erin. Op dit moment zijn de houdbaarheidsdatum op alle bakjes verlopen en heb er welgeteld één opgegeten! Dus voor de prijs van €4,99 heb ik een salade gegeten waarvan de originele prijs €3,31 was. Geen succes dus en alsnog verspilling. Ik wil het wel nog een keer proberen maar dan met producten die je kunt invriezen zodat ik er langer van kan genieten. Maar voor nu dus iets meer kritisch kijken naar de inhoud.

Even proeven

Afgelopen donderdag heb ik voor het eerst meegedraaid bij mijn nieuwe baan! Het was maar voor een paar uurtjes van 17.00 tot 20.00 om even te proeven hoe het is. In mijn opinie ging het best wel goed. Ik had snel de kassa door waardoor het werk makkelijk ging. Ik kon goed springen tussen de verschillende werkzaamheden en had al aardig snel door waar alles stond en waar ik nodig was. Ik kon wel iets sneller naar de tafels om drankjes bij te schenken, maar voor een eerste keer vond ik het heel goed gaan. Vandaag en morgen ga ik nog een keer meelopen en daarna pas vanaf 13 september. Ik vond het echt heel leuk en voelde mij ook echt op mijn plek daar. Ik houd jullie verder op de hoogte over verdere ontwikkelingen!

Roken

Oké ik schaam me eigenlijk dood dat ik dit deel. Maar het is mijn leven, mijn geld en het is wat het is. Ik heb begin deze maand besloten om te stoppen met het roken van sigaretten en over te gaan op een E-sigaret. Dat ging eigenlijk heel goed (voor een week) en daarna toch weer een pakje gekocht. En inmiddels heb ik al een heleboel pakjes gekocht. Dit betekent dat ik meer geld kwijt aan roken, want voorheen draaide ik mijn sigaretten zelf. Veel goedkoper dan het kopen van een pakje sigaretten. Blijkbaar vind ik het toch moeilijk om zelf te stap te zetten naar echt overgaan op de E-sigaret. Ik moet nog even uit gaan zoeken hoe ik dit ga doen, maar wil wel sowieso geen pakjes sigaretten meer kopen. Die krengen zijn echt veel te duur!

Tijd voor een nieuwe verzekering?

Oké een jaar geleden heb ik mijn inboedelverzekering opgezegd. Ik moest echt snel besparen op mijn vaste lasten, want ik kon echt niet rond komen. Dus heb ik besloten om ook mijn inboedelverzekering te laten gaan. Maar nu denk ik dat het wellicht verstandig is om deze weer af te sluiten. Als mijn huis in de fik vliegt dan kan ik echt niet een hele nieuwe inrichting veroorloven. En aangezien ik in een appartement woon lijkt het me toch verstandig. Aangezien de schade ook de schuld kan zijn van iemand anders. Dus ik ga weer zoeken. Hebben jullie nog tips? De vorige keer was ik verzekerd via Klaverblad. Heb het nooit nodig gehad, maar ik was zeer tevreden en niet duur. 

Energie

Pfff. Ik deed het zo goed met mijn energie! Maar sinds ik de afrekening heb gekregen in maart gaat mijn verbruik omhoog ten opzichte van vorig jaar. Iedere maand krijg ik een mailtje van Greenchoice wat ik heb verbruikt die maand met een vergelijking van dezelfde maand van het jaar daarvoor. En sinds maart gebruik ik iedere maand meer gas en elektra. Het is echt een heel klein beetje, niet genoeg om mijn maandbedrag te verhogen, maar ik baal wel. De verwarming is sinds maart niet aan geweest, ik douche 3 á 4x per week. Draai 3 wassen of minder per week en de vaatwasser draait 1x in de tien dagen. Hebben jullie nog tips om meer te besparen op mijn energie? Of moet ik mijn winst echt van de winter boeken? Ik houd jullie op de hoogte!

Ciao Bella Roma

Dus Rome gaat niet meer door. In ieder geval niet voor mijn aanstaande vakantie deze september. Ik zou met mijn ouders gaan, maar ze vinden het toch iets te riskant. Voornamelijk nog vanwege corona en ze zijn bang voor eventuele restricties in Rome zelf. Dus voor nu hebben we besloten om van het voorjaar nog een keer te kijken of het dan wel wat meer haalbaar is en we hebben al besloten om na de aanstaande vakantie gezamenlijk flink door te sparen voor de reis. Voor nu hebben we besloten om naar Duitsland te gaan (voor degene die dit lezen en mijn ouders kennen: shock!). Dit keer gaan we naar het Zwarte Woud en we hebben al een leuk hotel geboekt. We gaan voor 3 nachten en 4 dagen en de lijst met dingen die ik wel doen wanneer we daar zijn is een kilometer lang. Dus ik moet nog even een wat kortere lijst maken. Maar ondanks dat we niet naar Rome gaan, heb ik er wel heel veel zin in. Eindelijk weer even wat langer weg en genieten van een andere omgeving. Ondertussen de coronacheck app geïnstalleerd op mijn telefoon en die van mijn vader en uitgelegd hoe het werkt met een QR code dus we zijn klaar om te gaan! En in de trend van mijn vader: nog 8 dagen werken en dan vakantie!!

Dus we zijn nu weer helemaal bij gekletst. Niet een groot onderwerp, maar verschillende kleinere onderwerpen. Als jullie nog tips voor mij hebben dan hoor ik deze, zoals altijd, heel graag. Voor nu een hele fijne zondag en tot volgende week!

Lees hier de 18 beste side hustles. De 18 beste side hustles

Op de hoogte blijven van nieuwe columns? Like ons op Facebook. Of volg Charina op Instagram.

Alle ”Mijn eigen schuld” Columns van Charina lezen? Dat doe je hier: Column: Mijn eigen schuld


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *