Mijn eigen schuld

Mijn Eigen Schuld

Over mijn persoonlijke schulden

Week 34 – Baby on the way!

Volgens mij heb ik het al wel 10x vermeld in eerdere columns, maar mijn zusje is zwanger! Het is haar tweede kindje en dat brengt het totaal op drie kindjes! En als goede zus wordt daar natuurlijk een babyshower voor georganiseerd!

Wat een geld

De babyshower is een concept dat, hoe kan het ook anders, is overgewaaid vanuit de Verenigde Staten. Je viert een nieuw leven, waarbij de moeder in het zonnetje wordt gezet. Wanneer je begint met kijken voor het organiseren en even wat sites bekijkt dan is je eerste gedachte: holy shit… Dit is echt alleen voor rijke mensen. Wat een geld voor een paar ballonnen en slingers… Dit is echt een business waar goud geld wordt verdiend. Maar aangezien dat mijn tweede rodeo is was ik dit keer gelukkig iets beter voorbereid en wist ik vooral welke webshops en winkels ik moest vermijden en welke wel in het budget paste.

Iets anders deze keer

Bij de vorige zwangerschap was de babyshower bij mij thuis. Iedereen nam iets te eten mee en ik heb nog nooit zo’n blauw huis gehad. De gasten namen (heel cliché) een babyfoto mee en we hadden van die blaadjes besteld waarop je kon raden wat het zou worden, hoe zwaar enz. Het was een hele gezellige middag, low budget en natuurlijk een heleboel cadeautjes. Deze keer gaan we het iets anders doen. We (een vriendin van mijn zus en ik) hebben een zaaltje gehuurd bij een plaatselijk restaurant aan het water en strand. Hier gaan de dames lekker genieten van een high tea, en de mannen bestellen zelf wat lekkers. Ja dit keer mogen ook de mannen mee! Het is iets duurder maar er wordt lekker voor je gezorgd en je hoeft dan ten minste niet te zorgen voor bordjes, bekertjes, eten, drankjes enz. Dus dat ik alweer een zorg minder. Geen cliché babyfoto raden spel dit keer, maar dankzij een vriendin van mij (even een shoutout naar Liselotte!!) een super leuke babyshower 30 seconds. Mijn zusje is echt gek op dit spel en ik kan niet wachten om één van de mannen aan te horen wanneer ze: totale ruptuur proberen te omschrijven!!

Wat heeft dit mij tot nu toe gekost

Op de dag zelf zal ik vast ook nog wel een drankje bestellen, maar tot nu toe heeft de babyshower mij dit gekost:

Kosten high tea €25
Versieringen €56,85

Totaal €81,85

Nu moet ik zeggen dat ik ook een elektrische ballon pomp heb gekocht. Ik zit er namelijk niet op te wachten om 100 ballonnen op te blazen (we maken een boog). Deze houd ik natuurlijk voor mijzelf en zal vast en zeker in de toekomst ook worden gebruikt bij feestjes. Ook zit hier een selfiebord bij. Dat schijnt helemaal hip te zijn tegenwoordig. Die moest ik online bestellen en was ook niet goedkoop.
De rest heb ik allemaal gekocht bij de goedkope gele winkel. Snappen jullie dan wat ik bedoel? Die winkel met goedkope dingen, houten stellingen, waarbij je de hele winkel door moet om bij de kassa te komen? Die ja. Redelijke goedkope versieringen, allemaal in het blauw natuurlijk. 

Dus bij deze alvast mijn excuses. De column is een beetje laat online gekomen, omdat de babyshower natuurlijk eerst moest plaats vinden. Anders weet mijn zusje van tevoren alles al. Ook is deze column relatief kort. Maar wees niet getreurd! Volgende week weer een heerlijk uitgebreide want dan ga ik vertellen wat ik allemaal heb uitgegeven in augustus!

Nog een hele fijne zondag en tot volgende week!


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *