Mijn eigen schuld

Mijn Eigen Schuld

Over mijn persoonlijke schulden

Week 36 – De vakantie is nu echt voorbij

De vakantieperiode zit er nu echt op. Nog een paar dagen en dan begin ik aan een nieuw avontuur! Namelijk een nieuwe baan! Volgende week zal ik jullie uitgebreid vertellen hoe mijn eerste week is bevallen, maar nu eerst: wat heeft deze week mij precies gekost?

Vooraf gespaart

Zoals jullie weten kaart ik met mijn ouders. De twee verliezers moeten het puntenverschil inleggen op een speciale spaarrekening. De bedoeling was dat we daar dan uiteindelijk een keer mee weg zouden gaan. En deze week zijn we met z’n drieën naar het Zwarte Woud in Duitsland geweest en hebben wij dit geld ook gebruikt. In totaal hadden we €276,74 bij elkaar gekaart. Gedeeld door drie betekende dat €92,25 per persoon. We konden praktisch de accommodatie ervan betalen.

Wat heb ik nou precies uitgegeven?

Op de dag van de reis zelf heb ik geen geld uitgegeven op het eten in de avond na. Overdag hadden wij zelf meegebrachte broodjes, snacks en drinken mee. Tevens 1x naar de wc geweest, maar dit heeft mijn moeder in 1x voor iedereen betaald.

De woensdag gingen wij het stadje Freudenstadt zelf in. Mijn moeder en ik gingen met een treintje door de stad. €6 per persoon, ook weer door mijn moeder betaalt. Vervolgens gingen wij op een terras ergens zitten. De totale rekening was inclusief fooi €20. Wederom hebben mijn ouders dit betaalt. Daarna gingen wij in de buurt midgetgolfen. Wellicht hebben jullie de foto’s op mijn Instagram pagina gezien, bovenop een berg met een enorm mooi uitzicht! Dit heb ik voor mijn rekening genomen. De kosten waren €10,50. Het drankje erna hebben mijn ouders weer betaald: €7,50 in totaal. ’s Avonds hebben wij weer bij het hotel gegeten en gedronken.

De donderdag zijn wij naar Stuttgart gegaan. Ik was op jacht naar een nieuwe tas en nieuwe schoenen, maar ik had iets heel specifieks in gedachte en heb helaas niet gevonden wat ik zocht. Wel zag ik een hele leuke jurk die natuurlijk weer niet in mijn maat was… Dus heb ik deze online bestelt. Ik weet niet of ik dat mag rekening als vakantie kosten maar ik doe het maar wel: €44,99 was de jurk. Ook heb ik voor iedereen de wc betaalt: €1,50. En vervolgens ook even iets te drinken met wat lekkers bij een kraampje: €11,50. Mijn ouders betaalde het broodje worst eerder op de dag. Ook heb ik nog een bruisbal bij Lush gekocht voor €5,50. Wat de kosten daarvan waren weet ik niet. Wederom hebben wij ’s Avonds in het hotel gegeten.

De volgende ochtend gingen wij weer terug naar huis en betaalde wij de complete rekening. In totaal was dat: €640,-. Dit was de accommodatie: €343 en de rest was het eten en drinken. Daar ging natuurlijk dit €276,74 vanaf. En omdat mijn vader nogal wat dure drankjes had gedronken (alcohol) was mijn aandeel net over de €100. Mijn moeder gaf aan dat ik er precies €100 van mocht maken. 

Op de terug weg heb ik nog drinken gekocht voor €3,49.

Dus hier komt het! Mijn totale uitgaven van deze vakantie was: €171,48. Dat is €44,37 per dag.

Natuurlijk realiseer ik mij dat mijn ouders wel iets meer getrakteerd hebben. Ik heb ze al bedankt een paar weken geleden met een etentje en ooit als ik een flink deel van mijn studieschuld heb afgelost en een lekker bedrag op de spaarrekening heb staan dan zal ik ze nog een keer uitgebreid bedanken.

Wat heb ik nog meer gedaan?

Zondag was er natuurlijk de vlooienmarkt waar ik wat extra geld heb verdiend voor de vakantie. Maandag ben ik naar mijn zusje geweest om mijn nagels te laten doen en ben daar de rest van de dag gebleven. Zaterdag heb ik voornamelijk mijn huis schoongemaakt, ben ik met mijn ouders naar de stad geweest en heb ik een kaartje gelegd met mijn ouders en oma (niet om geld dit keer). En vandaag ga ik nog met mijn vader naar Amsterdam in de hoop dat ik de beroemde schoenen en tas ga vinden. Als het is gelukt laat ik dat natuurlijk weten!

Maandag ben ik ook nog vrij. Dan komt de glazenmaker een nieuwe ruit zitten (die ene waar nu een enorme barst in zit). En dinsdag is dan mijn eerste officiële nieuwe dag bij mijn nieuwe baan. 

Gekke financiële situatie

Ook heb ik besloten hoe ik het nu ga doen met mijn geld. Het was/is financieel even een warboel op het moment omdat ik overga van per 4 weken uitbetaald krijgen naar 1x per maand. Ik heb nu besloten dat mijn financiële maand begint op de 20ste en eindigt op de 19e. Mijn financiële maand begint dus op het moment dat ik mijn toeslagen ontvang. Ik hoop dat het een beetje logisch werkt, anders moet ik maar weer een nieuwe manier verzinnen, maar ik ga eerst even kijken of dit werkt.

Iedereen nog een hele fijne zondag en tot volgende week!

Op de hoogte blijven van nieuwe columns? Like ons op Facebook. Of volg Charina op Instagram.

Alle ”Mijn eigen schuld” Columns van Charina lezen? Dat doe je hier: Column: Mijn eigen schuld


1 reactie

Bianca Voortman · september 14, 2021 op 7:30 am

Gewoonlijk lees ik je berichten in iedere week met veel belangstelling. Toch wilde ik wel even enkele opmerkingen doorgeven:

– het voltooid deelwoord van sparen is gespaard (dus niet “gespaart”);
– het voltooid deelwoord van betalen is betaald (dus niet “betaalt”. Dat staat er ten minste 3 keer);
– het voltooid deelwoord van bestellen is besteld (dus niet “bestelt”).

En zo zijn er nog meerdere kleine punten.
De spellingscorrector was zeker nog op vakantie in deze week??

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *