Week 42 – Optimisme in zicht!

Mijn eigen schuld

Mijn Eigen Schuld

Over mijn persoonlijke schulden

Week 42 – Optimisme in zicht!

Dus mijn financiële situatie is nog steeds wat onzeker. Ik heb wat ballen in de lucht en probeer ondertussen zoveel mogelijk tijd te besteden aan mijn studie en mijn sociale kring. Als je werkt heb je daar toch minder de tijd voor. Dus wat is er deze week allemaal gebeurd?

Zaterdag

Zodra ik de column van vorige week had getypt ben ik online gaan kijken naar vacatures. Ik kwam er één tegen van randstad onderwijs voor een school hier in mijn woonplaats. Ik wil eigenlijk liever niet via een uitzendbureau werken, maar ik heb momenteel even niet de luxe om kieskeurig te kunnen zijn. Dus ik heb gereageerd.

Zondag

5.00 uur in het midden van de nacht uit mijn bed gebeld. Mijn zusje ging naar het ziekenhuis. Ik ging mee om mijn moeder af te zetten en om op het huis en de hond te passen. Gelijk in het bed van mijn zusje gekropen. Toen werd ik om 11.00 uur wakker van een appje van mijn zusje. Mijn neefje was eerder die ochtend geboren en ze zouden snel weer naar huis komen. Joep Benjamin is nu een week oud en het gaat heel erg goed met moeder en kind, Toch wel het hoogtepunt van het jaar!

Maandag

Net 10 minuten wakker en ik werd gebeld door een telefoonnummer dat ik niet kende. Het was Randstad. Na een succesvol eerste gesprek hebben we de afspraak gemaakt voor een wat langer videogesprek op woensdag. De vrouw aan de telefoon was heel enthousiast en zou alvast mijn CV doorsturen naar de school, maar het is vakantie dus voorlopig horen we daar nog even niks van.

Dinsdag

Vandaag een dagje uit gepland met Tirsa en Abel zodat mijn zusje en zwager even in alle rust bij kunnen komen en kunnen genieten van Joep. Mijn moeder ging mee en met z’n vieren gezellig naar de Orchideeënhoeve geweest. Toen Abel later op bed lag ben ik met Tirsa nog even naar de stad geweest. Gelijk even wat kleine rompertjes gekocht want zelfs maat 56 was toch nog iets te klein. Als afsluiter nog met z’n allen naar de Mac Donalds en toen de kinderen weer thuis gebracht. Mijn zus was blij want die kon in alle rust dingen doornemen met de kraamzorg. Mijn zwager had zelfs tijd om blogs te schrijven! Maar ze vonden het toch wel heel rustig hoor met beide kinderen een dagje weg.

Woensdag

Vandaag was het gesprek met de dame van randstad. Het gesprek verliep heel voorspoedig. Ze vertelde mij dat ze nog niks gehoord had, maar dat verbaasde mij niet. Ook vertelde ze mij dat ze nog een ander CV had doorgestuurd dus het is tussen mij en iemand anders. 50% kans dus. Ook vertelde ze dat ze eventueel nog andere vacatures open had staan waar ik geschikt voor zou zijn dus alleen maar goed nieuws! Nu heb ik hopelijk volgende week een sollicitatiegesprek.

Donderdag

Joep is geboren maar twee van mijn vriendinnen zijn ook nog zwanger, waarvan ik voor één de babyshower organiseer. Dit is ook een jongetje dus ik kan gelukkig wat versieringen hergebruiken. Donderdag afgesproken met mijn mede organisator om meer versieringen te halen in Zwolle. Dus de auto opgehaald en flink los gegaan bij die goedkope winkel So Low. Je weet wel die winkel waar je helemaal doorheen moet lopen om bij de kassa uit te komen. Wederom helemaal geslaagd, samen even gegeten en toen weer naar huis!

Vrijdag

Contact gehad met de gemeente. Want aangezien ik nog steeds geen baan heb moet ik de aanvraag voor bijstand gaande houden. Alleen wil mijn contactpersoon iedere keer wachten met een intake gesprek omdat ik telkens sollicitatiegesprekken heb. Ik heb aangegeven dat ik dat niet wil, omdat ik eind november toch echt wel een inkomen nodig heb omdat het anders niet uit komt. Daar ging ze mee akkoord dus volgende week twee aparte gesprekken bij de gemeente, met twee verschillende mensen over hetzelfde iets. Bureaucratie in Nederland ten voeten uit echt waar..

Zaterdag

Vandaag maar even niks. Gezellig met papa naar de Albert Cuyp markt in Amsterdam geweest en een super coole jas gescoord. Maar ik zag dat de jas kapot was (twee van de drie drukknopen waren kapot. Dus de jas kostte mij geen €90 maar slechts €35. Mijn moeder kan de jas makkelijk herstellen en zo toch weer een goedkope, leuke en hippe jas gescoord!

Volgende week heb ik dus die twee gesprekken bij de gemeente. Ik hoop dat het allemaal een beetje snel gaat, maar dat zal wel niet. Ook hoop ik dan weer wat te horen van randstad en hoop ik stiekem ook dat ik dan op gesprek kan komen. Ondertussen blijf ik bezig gaan voor school en ondertussen ook blijven zoeken naar vacatures. 

Waar ik trouwens ook best wel trots op ben: ik heb de verwarming helemaal niet aangehad! Het is nu bijna 18.00 en nog steeds is het 19,5°C hier in huis. Een goed geïsoleerd huis is een crime in de zomer, maar in de winter is het toch echt wel voordelig. Het doel is om heel oktober de verwarming uit te laten. We zullen zien wanneer ik hem voor het eerst weer aan zet. Maar tot nu toe zit ik nog niet in de kou!

Bij deze mijn update. Ik wens jullie een hele fijne zondag en tot volgende week!

Zelf ook op zoek naar een nieuwe baan? Lees hier onze tips om een goede sollicitatiebrief te schrijven.

Op de hoogte blijven van nieuwe columns? Like ons op Facebook. Of volg Charina op Instagram.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.