Mijn eigen schuld

Mijn Eigen Schuld

Over mijn persoonlijke schulden

Week 46 – No spend november

Het is weer zondag en dus weer tijd voor een nieuwe column. Deze week ga ik het met jullie hebben over no spend november, hoe het nu al mis gaat mijn loon en hoe het gaat in mijn zoektocht naar wellicht een goedkopere en betere zorgverzekering.

No spend november

Oké, als ik een maand zou kiezen waarin ik niks zou mogen uitgeven, dan zou het niet november zijn. Ik snap het idee. Aangezien december een dure maand is en je waarschijnlijk veel geld gaat uitgeven, is het fijn dat je de maand ervoor lekker veel bespaart. Maar ik begin al met het kopen van cadeautjes in september denk ik. Niet bewust, maar vaak kom ik dan iets tegen waarvan ik denk ja dat is een leuk cadeau! En dan koop ik het gewoon. Maar vaak is november de maand dat ik echt los ga. Ook komt er elk jaar weer wat kerstdecoratie bij. En aangezien de boom bij mij in november al opgetuigd wordt is het niet handig om november de maand te laten zijn waarin ik niks mag uitgeven.

Een no spend januari zou voor mij een stuk logischer zijn. Geen verjaardagen, geen feestdagen en je moet dan toch bijkomen na al het uitgegeven geld van november en december. Maar misschien is het dan ook wel weer te makkelijk? Of is het handig om van meerdere maanden een no spend te maken?

Wat mij tot nu toe nog steeds lukt (afkloppen) is het niet kopen van kleding. No spend money on clothing november werkt voor mij dus wel! Ook al wordt het wel steeds lastiger. Overal komt de kerstcollectie binnen en ik heb met mijzelf afgesproken dat ik een nieuw setje mag uitkiezen. Ik draag namelijk al 3 jaar dezelfde 2 jurken en de foto’s zijn elk jaar hetzelfde. Die jurken gebruik ik dus in de laatste lesweek voor de vakantie zodat ik er nog een beetje feestelijk uitzie, en voor de ‘echte’ kerst wil ik dit keer weer eens iets nieuws. Ik hoop alleen wel dat het lukt om tot 1 december dit niet te doen.

Dus wellicht dat januari de eerste maand word waarin ik echt ga proberen om geen geld uit te geven. 

Hebben jullie wel eens een no spend maand gedaan? En is het gelukt of werd er toch nog geld uitgegeven? Laat het weten!

Loon…

Officieel ben ik vanaf 1 november in dienst en krijg ik elke week uitbetaald. De eerste week kreeg ik €393,35. De tweede week kreeg ik niks. Dit had dinsdag eigenlijk gemoeten maar nog niet op mijn rekening. Wat natuurlijk resulteert in een heleboel heen en weer ge-app met mijn contactpersoon bij randstand. Ze heeft nu beloofd dat ik waarschijnlijk dinsdag dubbel loon krijg, of maandag en dinsdag loon. Nou we zullen zien hoe dit zal gaan.

Daarnaast kreeg ik een uitnodiging van een organisatie van de gemeente om te overleggen wat voor werk voor mij geschikt is. Officieel zit ik namelijk nog in de bijstand. En officieel moet ik ook naar dit gesprek, anders wordt mijn bijstand sowieso stop gezet. Maar als ik even een snelle berekening maak in mijn hoofd ga ik meer verdienen dan wat de bijstand is. Dus deze zal vast en zeker per 1 december worden stop gezet. Dus ik denk dat ik maar even ga bellen en vragen of het gesprek kan worden uitgesteld naar december. Beetje zonde van mijn tijd om dit gesprek te voeren als het de week erna wordt stop gezet, en ik heb natuurlijk al een baan…

Zorgverzekeringen vergelijken

Dus ik ben alvast een beetje begonnen met het vergelijken van zorgverzekeringen. Mijn zorgbehoeftes zijn heel simpel:

  1. Eigen risico van €885
  2. 75% of 100% vergoed tot €250 bij de tandarts
  3. En voor de zekerheid 6 fysiobehandelingen.

Ik wil niet betalen voor kraamzorg, brillenvergoeding en alternatieve geneeswijze. Dit ga ik namelijk helemaal niet gebruiken volgend jaar (en een goede kans het jaar daarop ook niet).

Wanneer ik deze eisen invoer in independer.nl komt de budgetverzekering van Zilveren Kruis naar boven als de goedkoopste met €102,75. Ik had vorige week al vermeld dat mijn huidige zorgverzekering volgend jaar wordt verhoogd naar €105,70. Dat is toch weer een besparing van €2,95 per maand. Ik moet alleen even checken of de ziekenhuizen in mijn omgeving worden gedekt bij deze verzekering. 

Begin december hoop ik de knoop door te hakken en ik ga sowieso voor een verzekering die goedkoper is dan €105,70.

Dat was hem weer voor deze week! Voor nu een hele fijne zondag en tot volgende week voor weer een nieuwe column!


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *