Mijn eigen schuld

Mijn Eigen Schuld

Over mijn persoonlijke schulden

Week 47 – Een nieuwe zorgverzekering

Hallo allemaal! Het is weer zondag en dus is het weer tijd voor een nieuwe column. Ik zal gelijk met de deur in huis vallen door te zeggen dat ik mijn loon heb ontvangen en er geen achterstand meer is! Dus dat is gelukkig geregeld. Verder ga ik het met jullie hebben over mijn extra uren en hoe ik mijn financiële vakantie gat ga oplossen. Daarnaast ben ik deze week overgestapt van zorgverzekering. En ik moet jullie iets bekennen…

Corona

Dus we weten allemaal wel dat de corona besmettingen weer de pan uit rijzen en dat heeft ook invloed op mijn baan. De scholen mogen gelukkig open blijven, maar er zijn toch collega’s en leerlingen die corona hebben of collega’s die thuis moeten blijven omdat de klas van hun kind naar huis is gestuurd. Ik heb nu vier weken gewerkt bij mijn nieuwe baan en slechts één week kwam ik aan de uren waar ik voor ben aangenomen. De andere drie heb ik allemaal extra uren gemaakt en ben ik ook op mijn vrije dagen gaan werken. 

Dat zorgt er natuurlijk voor dat ik ook meer verdien. Dat is dan wel weer het voordeel van een uitzendbureau: je krijgt gelijk uitbetaald wat je extra werkt. En geloof me, ik kan het extra geld goed gebruiken.

Kerstvakantie

Het nadeel van werken via een uitzendbureau is dat ik alleen de weken krijg uitbetaald die ik daadwerkelijk werk. Dat betekent dus dat ik de aankomende kerstvakantie twee weken niet krijg uitbetaald. Het extra geld kan ik dus goed gebruiken om weg te leggen en op te sparen voor de weken dat ik niet krijg uitbetaald. Nu krijg ik wel goed betaald dus het moet niet moeilijk zijn om die weken rond te komen. 

En dan is er nog een nadeel van een tijdelijke baan in het onderwijs. Donderdag werd mij verteld dat ik één van de klassen kwijt raak aan de docent die ik vervang en die langzaam maar zeker haar eigen klassen weer overneemt. Voor mijn collega natuurlijk harstikke goed nieuws, voor mij niet zo. Maar mijn baas heeft gezegd dat er genoeg werk is, dus volgende week maar even checken hoe dat ingevuld gaat worden.

Een nieuwe zorgverzekering

Ook dit jaar ga ik weer overstappen van zorgverzekering. Ik heb van tevoren natuurlijk even wat rekenwerk uitgevoerd en er zijn wat grote veranderingen die ik door ga voeren.

  1. Hoogste eigen risico (niet echt een verandering, dit deed ik sowieso al)
  2. Alleen nog maar een basisverzekering
  3. Geen aanvullend tand
  4. Geen aanvullend fysio
  5. Beperkte keuze in zorgaanbieders

Ik heb eens even uitgerekend hoeveel ik eigenlijk kwijt ben aan de tandarts. De conclusie is dat ik meer heb uitgegeven aan de premie dan dat de verzekering daadwerkelijk heeft vergoed. Ik kan dus beter zelf de tandartsrekening betalen.

Ook ben ik slechts 1x in mijn leven naar de fysio geweest voor drie behandelingen. Dit was toen ik 19 was. Ik ga de gok wagen dat er in 2022 niks gebeurt waardoor ik naar de fysio moet.

Daarnaast verwacht ik niet zwanger te raken, buiten Europa op vakantie te gaan, heb ik geen bril nodig en zal ik nooit in mijn leven vertrouwen op alternatieve geneeswijzen. Al deze aanvullende verzekeringen heb ik dus niet nodig en ik ben ook niet van plan er voor te betalen.

Het nadeel van de verzekering die ik heb gekozen is dat er maar een beperkte keuze is in ziekenhuizen die worden vergoed. Dit heb ik natuurlijk uitgebreid gecheckt en elk ziekenhuis waar ik ooit binnen ben geweest wordt vergoed. Als ik dus naar een ziekenhuis in Zeeland ga wordt het niet vergoed maar ook dit risico wil ik best nemen.

Uiteindelijk heb ik gewoon voor de goedkoopste verzekering gekozen. Nu betaal ik €101,20 en dat is inclusief tandarts en fysio. Ik ben nu verzekerd bij Just (budget verzekering van CZ). Vanaf 2022 zit ik bij de budget variant van Zilveren Kruis en ga ik €86,25 per maand betalen.

Maar wat nou als er daadwerkelijk iets gebeurt waar ik wel voor moet betalen? Ik krijg €108 per maand aan zorgtoeslag. Ik ben van plan om het verschil apart op een spaarrekening te zetten. Als er dan toch kosten zijn voor bijvoorbeeld de pil of de tandarts dan betaal ik het van deze rekening. Dat is dus €21,75 per maand. De pil kost mij per jaar ongeveer €19 en de tandarts twee keer een controle ongeveer €50. Dan houd ik ongeveer nog €190 over voor extra kosten zoals een gaatje vullen of een foto laten maken. Ik ga het gewoon een jaar proberen en mocht het magistraal mis gaan dan kan ik het altijd volgend jaar weer verhogen.

Black Friday

Oké, ik moet jullie iets bekennen. Ik heb een kledingstuk gekocht. Het gaat om een spijkerbroek van Levi’s. Mijn Levi’s broeken waren vroeger echt mijn favoriet. Ze zaten echt heerlijk en gingen heel lang mee. Maar sinds ik wat groter (lees dikker) ben geworden pas ik de reguliere maten niet meer. Dus sinds ik ongeveer anderhalf jaar geleden erachter kwam dat Levi’s online een pluscollectie heeft, moest ik er eigenlijk weer eens één kopen. Alleen mijn financiële situatie kon het eigenlijk nooit aan om die felbegeerde broek te kopen.

Weet dat ik niet merkengeil ben. Het gros van mijn kleding komt van de C&A, H&M, Wibra en MS Mode. Maar deze broeken zitten zo ontzettend lekker… Dus tijdens Black Friday heb ik er toch één gekocht. Originele prijs: €109,95. Maar met 60% korting heb ik er uiteindelijk €53,98 voor betaald. Nog steeds veel geld voor een broek. Bij de C&A haal ik er voor dat geld twee paar van, maar ik durf wel te zeggen dat ik er geen spijt van heb. Tot nu toe dan, ik heb de broek nog niet binnen dus ik weet niet hoe die gaat zitten, maar ik kan niet wachten.

Dus helaas. Het vlees is zwak. Het is mij niet gelukt om mij te houden aan mijn eigen challenge. Maar ik heb er vrede mee dat het niet iets is geweest wat ik zomaar deed. Ik wil die broek al anderhalf jaar. En ik moet ook bekennen dat mijn online winkelmandje bij SHEIN, Bonprix en ASOS vol zat met aanbiedingen. Die tabbladen heb ik gauw weer weg geklikt en nu ga ik ontzettend blij zijn met mijn enige Black Friday aankoop waar ik al heel lang naar smacht: mijn Levi’s broek.

Hebben jullie ook Black Friday deals gescoord? Hebben jullie er spijt van of zijn jullie er juist hartstikke blij mee? Laat het mij weten!

Voor nu een hele fijne zondag en tot volgende week!


1 reactie

Denise · november 29, 2021 op 7:16 pm

Ik heb een geurtje gekocht bij de ici paris! Ik dacht oh ja ik moet een nieuw geurtje en toen kwam ik de winkel in en werd blij verrast door de black friday deals. Ook blij mee!

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *