Week 49 – Hoe kom ik de vakantie door?

Mijn eigen schuld

Mijn Eigen Schuld

Over mijn persoonlijke schulden

Week 49 – Hoe kom ik de vakantie door?

Hallo en welkom bij weer een nieuwe column! Deze week ga ik het met jullie over een aantal dingen hebben. De kerstvakantie (die ik niet doorbetaald krijg), mijn gewicht en mijn column volgend jaar.

Kerstvakantie

Dus onderdeel van werken bij een uitzendbureau is dat je alleen de weken krijgt uitbetaald die je daadwerkelijk werkt. Alleen heb ik twee weken geen werk omdat naja.. de school dicht zit en alle kinderen thuis zitten te genieten van hun vakantie. Dat betekent dat ik moet gaan uitvogelen hoe ik die twee weken door kom zonder inkomen. Ik ga nu een berekening maken.

Op dit moment op mijn rekening: €760,13
Verwacht inkomen december en januari: €2.255,25
Verwachte toeslagen december en januari: €662

Totaal: €3.677,38

Vaste lasten december (resterend), januari en de 1 februari (huur, zorgverzekering etc.)

Resterend december
KPN mobiel €28,32
KPN vast €48,40
ING €1,95
ABN €1.95
Schoolgeld €117,73
Gemeente €37,65
GBLT €15,04
Duo aflossing €13,82
Spotify €9,99
Vitens €7,92

Totaal €282,77

Vaste lasten januari

Huur €624,84
Zorg €86,25
Greenchoice €50
KPN vast €48,40
KPN mobiel €28,32
Ardanta €18,73
Spotify €9,99
Vitens €7,92
Netflix €5,50
ING €1,95
ABN €1,95

Totaal: €883,85

1 februari

Huur €624,84
Zorg €86,25
Ardanta €18,73

Totaal €729,82

In totaal betaal ik tot en met 1 februari 2022 €1.896,44 aan vaste lasten. Dat betekent dat ik €1780,94 overhoud. Daar moet ik 7 weken en 3 dagen mee doen. Dat is 52 dagen. Dat betekent dat ik €34,25 per dag te besteden heb, of als ik het even afrond op 7 weken: €254,42 per week. Dat zou toch moeten lukken.

Jullie denken vast: wat een lage vaste lasten in januari.. Jazeker en dat komt omdat ik januari geen schoolgeld, aflossing DUO en gemeentelijke belastingen hoef te betalen. Dat scheelt al weer enorm. Daarnaast krijg ik ook nog een eindejaarsuitkering, maar ik ben nog niet zo lang in dienst en ik heb geen flauw idee hoeveel dat zal zijn.

Nu hoop dat ik dat mijn eindejaarsuitkering €312,20 is. Waarom? Dit is precies het bedrag wat ik dit jaar nog moet aflossen om precies op een aflossing van €6.000 te komen. Het zou tof zijn om toch nog tot dit bedrag te komen. Een mooi rond getal. Met €250 in de week moet ik prima kunnen rond komen. Dus wat ik ook extra krijg deze maand, het gaat sowieso naar een extra aflossing van mijn studieschuld. 

Afvallen

Dus werken bij de Albert Heijn en in een restaurant had zo zijn voordelen. Ik was namelijk constant in beweging en constant op mijn voeten. Met mijn nieuwe baan ben ik natuurlijk ook in beweging, maar niet zo veel als eerst. Dat heeft erin geresulteerd dat ik nu al flink ben aangekomen. Zes kilo om precies te zijn. Daar ben ik niet zo blij mee. Ik heb er geen zin in om zo meteen allemaal nieuwe kleren te moeten kopen wederom een maat groter. Dus het wordt tijd om sowieso die 6 kilo er weer af te krijgen, en misschien zelfs wel iets meer.

Ik wil niet lid worden van een sportschool, want daar ga ik toch niet naartoe. Het is dus de bedoeling dat ik buiten of thuis binnen wat meer beweging krijg en ook gezonder ga eten! Dit moet ik nog even uitzoeken. Hebben jullie tips om af te vallen? Het liefst goedkope tips die mij helemaal geen geld kosten! Laat het mij weten.

Column 2022

Ik ben ondertussen ook al aan het nadenken over hoe ik mijn column ga inrichten in 2022. Ik heb dit jaar al veel bereikt en nog maar 1 schuldeiser over. Ik merk dat de wekelijkse column mij creatief laat nadenken, vooral op momenten dat ik even geen inspiratie heb. Maar ik wil ook voorkomen dat ik in de herhaling val. Dus ik zit er over na te denken om de column volgende jaar elke twee weken uit te brengen. Een maandelijkse column zie ik niet zitten. Dan ben ik bang dat ik minder goed op mijn geld ga letten. 

Wat vinden jullie? Val ik in de herhaling? Zijn er nog onderwerpen die jullie missen? Of zijn er dingen die jullie van mij willen weten? Laat het mij weten!

Voor nu in ieder geval een hele fijne zondag en tot volgende week!

Lees hier de 18 beste side hustles. De 18 beste side hustles

Op de hoogte blijven van nieuwe columns? Like ons op Facebook. Of volg Charina op Instagram.

Alle ”Mijn eigen schuld” Columns van Charina lezen? Dat doe je hier: Column: Mijn eigen schuld


 

2 reacties

 1. Normaal reageer ik nooit, nu twijfelde ik ook (want iemand anders zal vast wel reageren, maar niet dus), maar ik doe het toch:

  Ik lees met veel plezier je columns! Zou het jammer vinden wanneer je naar tweewekelijks gaat, ik vind namelijk niet dat je in herhaling valt. Dus wanneer je naar mijn mening vraagt: Wanneer het jou lukt, gewoon wekelijks houden! 🙂

  Heb je al eens gekeken naar eiwitrijk en koolhydraatbeperkte recepten? Dus wel nog koolhydraten, maar echt flink beperken en meer richten op eiwitten. Dan kun je echt nog steeds enorm lekker eten, er zijn talloze recepten te vinden online. Zeker het bekijken waard! Sowieso is het vermijden van Thuisbezorgd en eten bestellen al de moeite waard, dat scheelde hier ook al veel. Twee vliegen in 1 klap!

  Groetjes

  1. Bedankt voor je reactie! Ja ik heb al wel veel gehoord over een koolhydraat arm dieet. Wel jammer dat ik echt een brood/aardappel mens ben waar natuurlijk koolhydraten inzitten. Maar het niet helemaal weghalen uit je dieet klinkt goed! Ik ga zeker even kijken online.
   En thuisbezorgd weg laten is natuurlijk financieel en qua calorieën een heel goed idee!

   Bedankt voor de tips en blijf vooral lekker reageren!

   Groetjes,

   Charina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.