Hoe word je miljonair?

Hoe word je miljonair?

Veel mensen vragen zich dit af. Hoe kun je miljonair worden? In principe kan iedereen miljonair worden mits je bereid bent om bepaalde dingen op te offeren en flink te investeren. Een miljoen op de bank krijgen is ook met een normale baan haalbaar als je op tijd begint. 

Echter willen de meeste mensen geen miljoen op de bank maar leven als een miljonair. Als je graag een Bentley wil rijden, een zwembad in de tuin wil en naar exclusieve feesten wil gaan is het wellicht wat lastiger. 

Wanneer ben je miljonair?

Sommige mensen hebben het idee dat je miljonair bent op het moment dat je een miljoen op je bankrekening hebt. Andere mensen vinden dat je miljonair bent op het moment dat je een miljoen aan bezittingen en beleggingen hebt.

Er zijn maar weinig mensen met een miljoen op de bankrekening en dat is maar goed ook. Op het moment dat je grote bedragen op je bankrekening hebt kost dat geld. Je hebt namelijk te maken met inflatie en tegenwoordig ook nog met negatieve rente. Daarom hebben de meeste mensen met veel geld hun geld geïnvesteerd in aandelen, huizen of andere objecten die geld opleveren.

Veel miljonairs zijn boeren

Veel Nederlandse miljonairs zijn boeren. Op dit moment zijn 20% van alle boeren in Nederland miljonair. Mensen die om 5 uur op staan en de hele dag door keihard werken. Mensen die leveren voor de boerderij. Het is wellicht niet wat je je voorstelt bij een miljonair maar dit is wel de praktijk.

8 van de 10 werkende miljonairs is overigens zelfstandig volgens het CBS.

Hoeveel moet je investeren om miljonair te worden?

Investeren is een goede manier om miljonair te worden. Als je 400 euro per maand investeert gedurende 40 jaar met een rendement van 7% heb je 994.207 euro. Als je een normale baan hebt kun je altijd zo budgetteren dat je 400 euro per maand over houd. Dat is alles wat je moet doen om miljonair te worden. Na die 40 jaar hebt je dus ongeveer een miljoen aan beleggingen en kun je je vanaf dat moment miljonair noemen.

Meerdere inkomsten stromen

De meeste miljonairs hebben meerdere inkomstenstromen. Zelf zou ik dit ook altijd aanbevelen. Op het moment dat je meerdere inkomsten stromen hebt ben je niet afhankelijk van 1 partij of systeem. Voorbeelden van inkomstenstromen zijn:

Je kunt het idee hebben dat je een super solide financiële situatie hebt. Als je in Januari 2020 een horeca onderneming had met een omzet van 10 miljoen en een buffer van 5 ton had je het idee dat je niet meer kapot kon. Echter was je in deze situatie waarschijnlijk in Juli failliet geweest. Daarom is het altijd van belang om meerdere inkomsten stromen te hebben. Als je de risico’s spreid ben je beter opgewassen tegen tegenslagen.

Zuinig leven

Dit is wellicht niet wat je wil horen maar vaak wel een belangrijk onderdeel van miljonair worden, zuiniger leven. Door zuiniger te leven kun je meer investeren en zul je sneller je doelen bereiken. Op het moment dat je een Lamborghini wil rijden is dit zo’n enorme aanslag op je inkomen dat de kans enorm verkleind dat je dit doel ook echt gaat behalen.

Hoe word je makkelijk miljonair?

Wil je makkelijk miljonair worden met een normale baan of kleine onderneming? Dat kan! Het enige wat je hoeft te doen is op de juiste manier beleggen. Als je 40 jaar lang 400 euro per maand belegd heb je een miljoen in beleggingen. Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld 200 euro te beleggen zodat je na 40 jaar een half miljoen hebt en de rest op een andere manier bij elkaar sparen door bijvoorbeeld je hypotheek af te lossen of een huis voor de verhuur te kopen.

Het is geen enkel probleem om miljonair te worden mits je hier hard aan wil werken en zuinig wil leven. Als je de rest van je leven een zogenaamde ‘’Millionaire Lifestyle’’ ambieert zul je toch echt creatief moeten zijn en een manier moeten vinden om heel veel geld te verdienen. Miljonair worden is goed te doen, Bentleys rijden is een stuk lastiger.

In ieder geval is het slim om nu te beginnen met een Side Hustle. Dit is een hele effectieve manier om meer vermogen op te bouwen.

Eén reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.