Dit moet je weten over een termijndeposito

Een termijndeposito, ook wel bekend als spaardeposito, is een leenvorm met vast rentepercentage. Ofschoon de termen spaardeposito en termijndepositie nog weleens door elkaar gebruikt worden, zijn er toch weldegelijk verschillen. De looptijd van een termijndeposito duurt meestal niet langer dan één jaar, en kun je dus bijvoorbeeld ook afsluiten voor de duur van 3 maanden. In dit artikel zetten we de belangrijkste zaken van een termijndeposito voor je op een rijtje. Lees je verder?

Is een termijndeposito een geschikte spaarrekening?

Het grootste voordeel van een termijndeposito is dat je een vast rentepercentage ontvangt dat tijdens de looptijd niet verandert. Gedurende de looptijd kun je ook niet over je geld beschikken, dus je moet er wel zeker van zijn dat je het kunt missen. Toegegeven, bij sommige banken kun je wel geld opnemen voor het verstrijken van de overeengekomen looptijd, maar dan betaal je een boete over het opgenomen bedrag. Dat is dus een stuk minder interessant en moet niet de primaire reden zijn om een termijndeposito af te sluiten.

Sparen met een vaste rente

Heb je spaargeld en kun je het geld voor een langere tijd missen? Dan loont het allereerst de moeite om verschillende banken met elkaar te vergelijken. Bij NIBC Direct, onderdeel van NIBC Bank, kun je bijvoorbeeld zien wat jouw spaargeld oplevert. Een voorbeeld: Je wilt €10.000 spaargeld op een depositorekening storten voor de duur van 5 jaar. Hierover ontvang je bij NIBC Direct 0,50% rente op jaarbasis. Ter vergelijking: bij een eenmalige inleg van €10.000 bij Argenta ontvang je 0,20% rente.

Depositorekening openen bij NIBC Direct

Het rentepercentage staat vast en zal gedurende de looptijd niet dalen. De rente wordt jaarlijks op je spaarrekening bijgeschreven. Bijkomend voordeel is dat je zelf de gewenste looptijd en einddatum kunt bepalen, maar ook 14 dagen bedenktijd krijgt. Je kunt de termijndeposito dus binnen deze periode kosteloos beëindigen. Als je beleggen in aandelen of cryptomunten te risicovol vindt door de volatiliteit, dan is een spaardeposito of termijndeposito een beter alternatief. Je bent immers verzekerd van een bepaalde renteopbrengst.

Dit is een gesponsord artikel.

Categorieën: z Alle artikelen

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *