Week 40 – Goede tijden, slechte tijden

Mijn eigen schuld

Mijn Eigen Schuld

Over mijn persoonlijke schulden

Week 40 – Goede tijden, slechte tijden

Vandaag ga ik iets met jullie delen waarover ik veel positieve maar ook negatieve reacties kan krijgen. Ik heb namelijk een beslissing genomen die mij financieel behoorlijk terug zet. Misschien wordt het daarom ook niet zo’n hele lange column dit keer. Maar de beslissing die ik heb gemaakt is de volgende: ik heb ontslag genomen van mijn baan.

Ontslag

Ik wil niet al te gedetailleerd uitleggen waarom ik ontslag heb genomen. Maar het komt erop neer dat deze nieuwe werkplek niks voor mij was. Ik ben een heel vrolijk, spontaan en open persoon, maar na twee weken was er niks meer van over. Ik voelde mij depressief, chagrijnig en had nergens zin in. Vooral de laatste dagen heb ik veel overlegd met vrienden en familie en toen toch de beslissing genomen om mijn ontslag in te dienen. Er viel gelijk een enorme last van mijn schouders en ik voelde mij gelijk vrolijker en opgelucht.

Sollicitaties

In mijn laatste week was ik al begonnen met solliciteren op vacatures. De leukste vacature waarvan ik vind dat deze het beste bij mij past is die van ticketverkoop bij de Orchideeënhoeve. En ik hoop echt dat ik hier word aangenomen. Vorige week donderdag had ik mijn eerste gesprek en afgelopen donderdag mijn tweede. Ik hoor aankomende dinsdag of woensdag of ik ben aangenomen of niet. Ondertussen blijf ik de vacaturesites door scannen voor andere geschikte vacatures.

Een plan B

Als back up voor het geval ik echt niks vind, heb ik bijstand aangevraagd. Omdat ik zelf ontslag heb genomen heb ik geen recht op WW. Dus dat betekent dat ik bijstand aan moet vragen. Afgelopen week ben ik druk bezig geweest met het verzamelen van zogenoemde bewijsmaterialen. En geloof mij, ik ben blij dat ik al die schulden heb afbetaald anders had het nog langer geduurd. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik weer aan het werk kan voordat ik bijstand ontvang, maar het leek mij toch wel handig om aan te vragen voor het geval dat.

Wat doe ik met al mijn tijd

Ik ben veel meer bezig met school, dus dat schiet lekker op. Mijn huis is nog nooit zo netjes en schoon geweest en natuurlijk ben ik nu beschikbaar om mijn zusje te helpen wanneer het nodig is. Mijn zusje is vandaag uitgerekend. Ik schrijf deze column op vrijdag dus het kan best zijn wanneer deze column uitkomt dat ik al een nieuw neefje heb, maar tot nu toe moeten we nog even wachten. Vanwege mijn Koos werkloos situatie heb ik aangeboden om op de kinderen, het huis en de hond te passen wanneer het tijd is om naar het ziekenhuis te gaan. Ik heb al een tas en cadeautjes klaar staan voor het geval dat en mijn telefoon zet ik ’s nachts niet meer op stil. We gaan het zien.

Broekriem aantrekken

Ondertussen heb ik genoeg geld om het vol te houden tot halverwege november, maar daarna wordt het wel een beetje krap. Dus de broekriem moet even behoorlijk worden aangetrokken. Ongetwijfeld gaan jullie daar de gevolgen van zien wanneer ik onthul wat ik in oktober heb uitgegeven.

Dus samengevat zijn er goede en slechte tijden. Misschien niet persé slecht als meer onzeker. Zodra ik meer weet over mijn sollicitatiegesprekken en of ik ben aangenomen dan laat ik het jullie weten! 

Voor nu een hele fijne zondag en ik houd jullie zoals gewoonlijk op de hoogte van de ontwikkelingen! 

Zelf ook op zoek naar een nieuwe baan? Lees hier onze tips om een goede sollicitatiebrief te schrijven.

Op de hoogte blijven van nieuwe columns? Like ons op Facebook. Of volg Charina op Instagram.

3 reacties

  1. Zo begrijpelijk deze beslissing, je bent net een mens 😉 Inkomen genereren en schulden aflossen… allemaal belangrijk maar niet als jij ondertussen je ergens niet gelukkig voelt. De arbeidsmarkt trekt weer aan, dus kan me niet voorstellen dat je lang zonder baan zit. Good for you dat je echt even voor jezelf gekozen hebt en ik ga hard voor je duimen. De Orchideeënhoeve is mooi 😍

  2. Wat jammer dat je nieuwe job niet beviel, maar goed dat je de knoop hebt door durven hakken. Je hebt niets aan een fijn salaris als je ongelukkig bent. Fingers crossed dat je bij de de Orchideeënhoeve aan de slag mag! 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.