Ervaringen Peaks Beleggen

Ervaringen Peaks Beleggen. Peaks is een app waarmee je laagdrempelig kunt starten met beleggen. Je kiest niet je eigen beleggingen maar belegd in vooraf samengestelde fondsen. Je kunt zelf kiezen hoeveel risico je wil lopen en wat je potentiële winsten en verliezen kunnen zijn.

Wat Peaks echt anders maakt dan andere apps is dat je je wisselgeld kunt beleggen. Je kunt ervoor kiezen om alle bedragen die je betaald af te laten ronden naar hele euro’s. Je koppelt je bankrekening en Peaks leest dit automatisch uit. Als je bijvoorbeeld 2,65 betaald beleg je automatisch 0,35. Dit zorgt ervoor dat je automatisch wat opzij legt zonder dat je hier iets van merkt.

Ook kun je ervoor kiezen om kleine bedragen automatisch over te maken. Zo kun je bijvoorbeeld automatisch een euro of een ander eigen gekozen bedrag per dag beleggen.

De komende tijd ga ik deze app proberen om goed ervaringen te kunnen delen met beleggen via Peaks.

Aanmelden

Aanmelden gaat super makkelijk. Je gaat door een proces heen waarbij je akkoord gaat met voorwaarden en aangeeft dat je je bewust bent van de risico’s. Je maakt nog even een pincode aan, identificeert jezelf en kunt vervolgens beginnen met beleggen.

Ik heb ervoor gekozen om in eerste instantie 150 euro in te leggen. Daarnaast belegd de app automatisch mijn wisselgeld en een euro per dag.

De Portfolio die ik heb gekozen is scherp. Met deze potfolio kies je ervoor om voor 70% in aandelen fondsen te beleggen en voor 30% in obligatiefondsen.

Over het algemeen is het aanmelden een positieve ervaring. Het is allemaal super simpel. Dit is bij andere financiële producten wel eens anders. Echter ben je natuurlijk ook niet echt aan het beleggen maar kies je voor een bepaald profiel en de rest word voor je bepaald.

Voordelen

Het is laagdrempelig om te beginnen met beleggen via deze app. De app is gebruiksvriendelijk en ziet er super mooi uit.

Het wisselgeld idee is erg leuk en maakt het beleggen nog makkelijker voor veel mensen. Veel mensen hebben er op een of andere manier moeite mee om 50 euro per maand te investeren maar lukt het wel om 1 euro per dag en wat wisselgeld automatisch over te laten maken. Als je eenmaal begint groeit de motivatie ook om meer te gaan beleggen.

De kosten zijn effectief erg laag. Je betaald in eerste instantie 1 euro per maand en als je meer dan 2500 investeert 0,5 procent op jaarbasis. Ook al is het waarschijnlijk goedkoper om zelf te beleggen via bijvoorbeeld DeGiro zul je deze kleine bedragen niet zo snel merken. Ook krijg je er veel gebruikers gemak voor terug.

Je kunt beleggen met weinig geld. Als je zelf aandelen gaat kopen zul je zomaar flinke bedragen nodig hebben en heb je niet zoveel aan 30 euro per maand. Bij Peaks kun je wel met deze kleinere bedragen beginnen.

Nadelen

Je bent je eigenlijk niet echt aan het beleggen. Je maakt wat geld over naar deze rekening en vervolgens verdwijnt dit in een samengesteld fonds van samengestelde fondsen. Dit is wel relatief veilig maar je hebt weinig idee wat er precies met je geld gebeurd. Ook haalt het voor mij wel een deel van de spanning weg. Als je bijvoorbeeld in specifieke fondsen of aandelen investeert ga je deze bedrijven ook in de gaten houden. Als je bijvoorbeeld aandelen Tesla koopt is het super spannend om vervolgens constant in de gaten te houden wat er binnen dit bedrijf gebeurd en zit je op het puntje van je stoel als er een nieuwe auto of concept gepresenteerd word.

Je leert ook weinig over beleggen doordat alles voor je gedaan word. Het is dus wel echt bedoelt voor mensen die ofwel helemaal geen interesse hebben in beleggen of mensen die net beginnen met beleggen en wat willen proberen.

Rendement

Je hebt bij Peaks verschillende gradaties in het risico dat je neemt. Dit drukken ze uit in pepertjes. 

1 pepertje, mild.

Hier loop je het minste risico. Het verwachte rendement is 3,2 procent en volgens de app geschikt voor mensen die 2 jaar willen beleggen.

2 pepertjes, pittig.

Dit is volgens de app voor mensen die net iets meer risico willen nemen. Het verwachte rendement is 4,3 procent per jaar. Volgens de app geschikt voor mensen die 5 jaar of langer willen beleggen.

3 pepertjes, scherp.

Bij 3 pepertjes zou je een rendement kunnen behalen van 5,4 procent per jaar. Hier zit wat meer risico aan en je zou dit 10 jaar of meer vast moeten houden.

4 pepertjes, heet.

Dit is voor mensen die best een beetje risico willen nemen en dit zou 6,5 procent kunnen opleveren. Wel zou je dit dan beleggen voor 15 jaar of meer.

Dit is natuurlijk een leuke manier om risico’s in kaart te brengen. Echter levert het nog niet gigantisch veel op. Op zich zijn dit aardige rendementen maar als je je geld 15 jaar kunt missen kun je beter in een ander soort fonds investeren. De S&P500 draait historisch gezien betere rendementen. Wel mis je dan deze leuke app en kun je vaak niet met een paar euro wisselgeld beleggen.

Beleggen met kleine bedragen

Nu je de potentiële winst en de kosten op een rijtje hebt gezet zie je misschien ook wel een klein probleem. Beleggen met kleine bedragen kan al gauw niet uit. Stel dat je 400 euro belegd en kiest voor 1 pepertje (mild) heb je een verwacht resultaat van 3,2 procent. Dat is dus 12,80. Als je daar de kosten van 1 euro per maand van af trekt kom je op 80 cent winst, mits je die 3,2 procent haalt.

Wel is dit vaak zo met beleggen. Met echt kleine bedragen kan het al gauw niet uit. Je zult dus al gauw wat grotere bedragen moeten storten om er onder de streep echt iets aan over te houden.

Het is dus aan te raden om in eerste instantie wat meer te storten omdat je anders misschien wel niet eens uit de kosten bent.

Realistische verwachtingen

Als je het over beleggen hebt hebben veel mensen hier een heel rooskleurig beeld bij. Het klinkt en is ook super spannend en het kan je flink wat passief inkomen opleveren. Wel is beleggen altijd iets voor de lange termijn. Als je geen tonnen hebt om te investeren zul je het in eerste instantie met hele kleine rendementen moeten doen. Als je bijvoorbeeld 20 jaar lang 50 euro per maand gaat beleggen heb je na die 20 jaar een enorm bedrag opgebouwd. Echter heb je in het eerste jaar 600 euro geïnvesteerd en zul je met goede keuzes en een beetje geluk een paar tientjes rendement draaien. Het is dus belangrijk om dit wel even te relativeren en je te beseffen dat beleggen eigenlijk altijd voor de lange termijn is en er niet voor gaat zorgen dat je volgend jaar een nieuwe Lamborghini kunt kopen.

Conclusie ervaringen Peaks

Het is een fantastisch leuke app waarmee je laagdrempelig kunt beleggen. Het is erg leuk om te beginnen. De wisselgeld optie is super leuk gevonden. Ook is het leuk dat je bijvoorbeeld een euro per dag kunt inleggen. Hier zul je niet zoveel van merken maar tikt op een gegeven moment toch leuk aan.


Wel is het wat mij betreft jammer dat je zo weinig invloed hebt op waar je precies in belegd. Het blijft een hobby dingetje en is niet echt iets als je serieus wil beleggen.

Voor serieus beleggen zijn de kosten ook lager als je zelf gaat beleggen en dit niet uit besteed. Echter krijg je ook wel weer wat terug voor het bedrag dat ze rekenen. Ze beleggen voor jou.

Ik blijf de app zeker gebruiken. En ga direct wat bij storten (als ik het houd op die 150 die ik in eerste instantie ingelegd heb ga ik gegarandeerd verlies draaien). Mijn wisselgeld gaat naar Peaks. Mocht het op termijn een wat hoger bedrag worden is de kans wel aanwezig dat ik het ergens anders ga investeren maar voor nu is het een hele leuke app.

Ben je enthousiast geworden en wil je Peaks zelf ook gaan proberen? Als je de code BENNN7BP1 gebruikt krijgen we allebei 5 euro beleg tegoed! Deel ook vooral jouw ervaringen met Peaks onder dit bericht.

Kleine disclaimer: Je kunt je geld verliezen met beleggen. Wij geven geen financieel advies en alles in dit artikel is puur gebaseerd op een persoonlijke mening. Doe altijd zelf goed research voordat je op wat voor manier dan ook begint met beleggen.

Vond je het artikel ”Ervaringen Peaks Beleggen leuk? Lees hier meer artikelen over Passief inkomen.

Update: 2 maanden ervaringen met Peaks beleggen

Update

Het leek me leuk om nu (2 maanden na het schrijven van dit artikel) een kleine update te doen over mijn ervaringen met Peaks. Hoe bevalt beleggen via Peaks nu ik er wat meer ervaring mee heb?

Mijn inleg

Ik heb trouw wisselgeld + 1 euro per dag belegd. Dit resulteert in een wekelijkste storting van ongeveer 10 euro. Daarnaast heb ik het belegde bedrag aangevuld naar 2500 euro. Zoals eerder vermeld heeft het met echt kleine bedragen minder zin omdat je rendement dan opgeslokt word door de maandelijkse kosten van Peaks.

Saai

Over het algemeen kan ik niet anders zeggen dan dat ik het relatief saai vind. Er word automatisch wat belegd en ik doe hier verder niet zoveel voor. Zelf vind ik de spanning ook onderdeel van de lol. Het is niet altijd verstandig om emotie te betrekken in beleggen maar voor mij is het ook deels hobby. Daarom vind ik individuele aandelen en ETF’s kopen zelf leuker.

Rendement

De portfolio die ik gekozen heb is nog steeds Scherp (3 pepertjes. Na slechts 2 maanden heb ik wel al een rendement van ruim 100 euro. Dat is 5% in een erg korte tijd. Daarnaast is het ook precies 100 euro meer dan wat je op de bank zou krijgen, helemaal niets natuurlijk. Dit is dus eigenlijk een uitstekende prestatie. Ik ben benieuwd hoe het rendement er uit ziet na een jaar. Ik ga ook zeker nog wel vaker een update doen waar in ik laat zien hoe het ervoor staat.

Makkelijk

Saai klinkt natuurlijk negatief en dat is het voor mij persoonlijk ook. Maar dit woord zou je ook kunnen vervangen door makkelijk. Als je het niet leuk vind om zelf aandelen en ETF’s uit te zoeken en je hier in te verdiepen is het een makkelijke manier om (potentieel) rendement te creëren. Je hoeft er in principe niet naar om te kijken en kunt automatisch een bedrag naar keuze beleggen naast je wisselgeld. Het is een leuk spaarpotje met een klein risico maar ook een goede kans op rendement. Rendement wat je op de bank niet zult krijgen over je spaar geld.

Peaks update na 2 maanden.

3 reacties

Apps om te beleggen - De beste beleggings app - Fnce.nl · november 22, 2020 op 2:24 pm

[…] Meer lezen over onze ervaringen met Peaks? Peaks Review […]

100 euro beleggen, zoveel levert het op - Fnce.nl · december 25, 2020 op 7:39 pm

[…] kunt ook laagdrempelig beginnen met bijvoorbeeld PEAKS. Het belangrijkste is dat je in ieder geval nu begint. De tijd staat niet stil en het effect is […]

Spaar tips - 11 tips om meer geld te sparen - Fnce.nl · december 29, 2020 op 5:08 pm

[…] Doe je alles via de pin? Misschien is het dan leuk om dit via Peaks te doen. Met een beetje geluk heb je nog wat rendement op je kleingeld ook. Lees hier meer over Peaks, beleggen met kleingeld. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *