Week 18 – De vakantie is alweer bijna voorbij

Mijn Eigen Schuld

Over mijn persoonlijke schulden

Week 18 – De vakantie is alweer bijna voorbij

Twee weken vakantie zit er bijna weer op. Morgen begint de werkweek weer en dit keer worden het zes super drukke weken. Dinsdag begin ik namelijk met mijn nieuwe baan. Zes weken lang, voor het eerst, fulltime werken in het onderwijs. We zullen zien hoe het verloopt. Maar eerst even een terugblik. Hoe verliep het financieel deze tweede week vakantie.

Maandag
Deze dag ben ik met mijn oma naar de bioscoop geweest. We zijn allebei helemaal gek op Downton Abbey en hebben samen de hele serie gezien. Ook de eerste film hebben wij samen in de bioscoop gezien. De kosten voor de bioscoop waren: €10,- voor het kaartje en €7,75 voor iets te eten en wat te drinken. De film was geweldig en mijn oma en ik hebben een leuke middag gehad samen.

Dinsdag
Met mijn moeder de stad in geweest voor een verlaat kraamcadeau voor een vriendin. Kosten: €28,50 en samen een kopje koffie gedronken ter waarde van €3,-.

Woensdag
Vandaag een oppasdag. De schoonmoeder van mijn zusje past normaal op maar zij kon helaas niet. Omdat ik vrij was ben ik gaan oppassen. Gezellig de dag doorgebracht met mijn neefje en nichtje. Samen naar de winkel geweest voor een lekker broodje voor de lunch en gelijk even wat vleeswaren gehaald. €6,51.

Donderdag
Dagje naar Amsterdam met mijn vader. Hem getrakteerd op een cola: €3,20 voor twee flesjes. In het Rembrandthuis heb ik een poster gekocht voor €5,55. Voor mijzelf een wax en zegelstempel gekocht voor €29,-. Ik had nieuwe vullingen nodig voor mijn vulpen. Heb gelijk vijf pakjes gekocht zodat ik weer even vooruit kan. Dit kostte mij €14,60. Ook heb ik een nieuwe winterjas gekocht op het waterloopplein voor €15 en een cadeau voor Vaderdag voor €2,50. Daarnaast €5 als bijdrage voor het eten.

Vrijdag
Twee shirts gekocht ter waarde van €19,98. Ontbijt bij de Hema getrakteerd. Hier was ik €10 kwijt. Ook heb ik vier lijsten gekocht bij de Action waar al mijn posters in kunnen. In totaal was ik hier €22,60 kwijt. Daarnaast een house warming cadeau gekocht voor een vriendin met de bijbehorende kaarten (ook voor Moederdag): €20,40.

Zaterdag
Column schrijven en lessen voorbereiden. Vandaag geen geld uitgegeven.

Zondag
Moederdag. Mijn zusje en ik nemen mijn moeder mee voor een High Tea. Mijn moeder wil nooit cadeaus voor Moederdag, zij wil altijd een uitje. Samen iets doen met de kleinkinderen erbij. Kosten: nog te bepalen.

Het klinkt alsnog als veel geld wat ik heb uitgegeven. Maar het is een stuk minder dan vorige week. Ook heb ik nog ander financieel nieuws!

Vakantie uren
Mijn werkgever van Randstad had mij het advies gegeven om mijn vakantie uren in te zetten in de zomervakantie. Maar omdat ik nu weet dat mijn dienstverband eindigt in juni/juli heb ik toch besloten om mijn vakantie uren in te zetten in de meivakantie. Normaal zou ik deze en volgende week niet uitbetaald krijgen, maar door het inzetten van mijn vakantie uren dus wel. Daarnaast vind ik het fijner om deze uren uitbetaald te krijgen in vrije tijd en niet in geld.

Vitens
Ik kreeg deze week ook het bericht dat ik mijn waterstand moest doorgeven. Dat heb ik gedaan en ik heb afgelopen jaar 29m3 verbruikt. Dat is 1m3 meer dan het jaar ervoor. Nu is het bedrag voor water heel erg laag. Ik heb in het verleden wel eens €4 teruggekregen. Ik ga er niet vanuit dat ik een behoorlijk bedrag terug krijg. Daarnaast betaal ik de Vitens in 10 termijnen. In mei en juni hoef ik dus niet te betalen. Scheelt weer op de vaste lasten. In juli betaal ik weer.

Energie
Ik heb het al eerder vertelt maar ik vertel het gewoon nog een keer. Volgende week krijg ik het geld terug van Greenchoice. 

Periode: maart 2021 – april 2022
Notabedrag: €319,48
Termijnbedrag: €75
Ontvangen: €244,48

Het termijnbedrag ben ik gewend om te betalen per maand dus ik ga gewoon €300 overmaken naar de spaarrekening. Als het goed is wordt dit bedrag dinsdag op mijn rekening gestort.

KPN mobiel
Ik ging deze maand mijn nieuwe mobiele abonnement in. In plaats van €27,32 ga ik nu €25 per maand betalen. Een kleine vermindering maar scheelt mij in de vaste lasten toch al weer €10,24 met Vitens erbij.

Vakantiegeld
In mei krijg je natuurlijk ook je vakantiegeld. Ik denk dat ik dat pas de laatste dinsdag van mei krijg of de eerste dinsdag van juni. Ik zie bedragen staan op mijn loonstroken, maar daar gaat natuurlijk ook weer belasting van af. Hoeveel het bedrag daadwerkelijk is weet ik niet. Ik hoop tussen de €200 en €300. Ik heb natuurlijk niet een heel jaar ‘gespaard’ omdat ik pas vanaf 1 november in dienst ben. Ook dit geld wordt weer doorgesluisd naar de spaarrekening.

Nou dat was het wel weer voor deze week. Voor nu een hele fijne zondag en tot volgende week!

Op de hoogte blijven van nieuwe columns? Like ons op Facebook. Of volg Charina op Instagram.

Alle ”Mijn eigen schuld” Columns van Charina lezen? Dat doe je hier: Column: Mijn eigen schuld

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.