Mijn eigen schuld

Mijn Eigen Schuld

Over mijn persoonlijke schulden

Week 26 – Even wat extra geld verdienen!

Ik wil deze column even beginnen met een rectificatie. Ik schreef in mijn vorige column dat mijn moeder en ik een leuk bankje voor mijn balkon uitgezocht hadden. Nu moet ik er wel even bij zeggen dat één van mijn beste vriendinnen Denise, mij al eerder een foto van het desbetreffende bankje had gestuurd met de vraag of dat was waar ik naar op zoek was. Dus bij deze even een shoutout voor Denise! Bedankt voor de tip meid! 

Ik wil meer geld

Wie wil er nu niet meer geld? Ik gok dat iedereen op deze wereld meer geld wil. En in mei kreeg ik een heleboel extra geld! Dus de maand juni voelde een beetje saai. Een beetje heel erg met alleen mijn loon en toeslagen. Dus ging ik op zoek naar manieren om extra geld te verdienen en ik heb deze maand toch nog drie manieren gevonden om dat te doen! Deze zal ik nu met jullie delen.

Reclame maken

Zoals jullie weten verschijnt deze column elke week op de site van zwager. Hij heeft een financiële website waarin hij artikelen deelt over alles wat met financiën te maken heeft. Van schulden, besparen, beleggen en sparen. Geen onderwerp is te gek. Dus als ik gevraagd wordt voor een interview vraag ik altijd of de site benoemd kan worden in het artikel. Natuurlijk omdat het betekent dat ik dan meer mensen kan bereiken met mijn verhaal. Maar ook omdat ik er dan voor beloond wordt. Voor elk interview waar fnce.nl in wordt benoemd wordt er €100 van mijn openstaande schuld bij mijn zwager afgehaald. Tot nu toe is dit nog maar 2x gebeurd dus het zet niet echt super veel zoden aan de dijk, maar het is toch weer €200!!

Bijles geven

In een ver verleden heb ik mij aangemeld bij superprof. Een site waar docenten en studenten hun kennis kunnen aanbieden in de vorm van lessen/bijles. Ik maakte een profiel aan en gaf aan waar mijn specialiteiten lagen. Lange tijd hoorde ik hier helemaal niks van tot afgelopen weekend. Ik werd benaderd door een jongen die nog één toets geschiedenis had en graag nog wat extra bijles wilde voor de desbetreffende toets in de hoop dat zijn cijfer nog wat zou worden opgekrikt. Voor deze bijles vraag ik €15 per uur en ik heb deze jongen 2x een uur bijles gegeven over de industriële revolutie. Dat betekent dat ik toch weer €30 extra heb verdiend deze maand! Het was een hele leuke ervaring en ik merkte hoe natuurlijk het was om les te geven. Ik hoefde mij verder niet in te lezen ik kon gewoon weer ronduit vertellen over deze periode uit onze geschiedenis. Het is net als fietsen denk ik. Je verleerd het niet. Ook de leerling was heel tevreden en vroeg of ik eventueel in het nieuwe schooljaar ook bijles wilde geven. Ik heb natuurlijk gelijk gezegd dat ik dat wel wilde! Dus wie weet hoor ik na de zomer weer van hem en ik kan op die manier een leuk extra zakcentje verdienen!

Roamler

Echt al dik een jaar geleden introduceerde mijn zusje mij met roamler. Met roamler bezoek je winkels als een soort mystery guest en voor je opdrachten uit. Voor deze opdrachten krijg je vervolgens een vergoeding. Het ligt aan de opdracht hoeveel geld je hiervoor krijgt maar het ligt tussen de €1 en €15 per opdracht ongeveer. Ik heb de app gedownload en ben deze week begonnen met het uitvoeren van de opdrachten. Je begint met een soort van oefen opdrachten waarvoor je €1 per opdracht voor krijgt. Tot nu toe dus al €2 verdiend. Dit geld staat nog niet op mijn rekening. Je kan zelf bepalen wanneer je het geld laat uitbetalen. Dit mag gelijk, maar ook als je wat geld bij elkaar hebt gespaard. Ik heb besloten om even te wachten tot ik een leuk bedrag heb gespaard. Ongeveer tussen de €50 en €100 ongeveer. 

Deze manier van wat extra’s verdienen is dus nieuw. Hier heb ik nog niet zo heel veel mee gedaan, maar ik ben zeker van plan om er wat meer werk van te maken en meer opdrachten te gaan doen. Het is niet moeilijk, je moet er alleen even de tijd voor vinden, en je krijgt er toch een leuke beloning voor. Dat geld kan ik weer gebruiken om extra mee af te lossen of extra te sparen.

Al met al toch weer een aantal leuke manieren om wat extra geld te verdienen voor, in mijn ogen, een nogal magere maand. En ook heerlijk gevarieerd. Ik hoop wel iets meer te kunnen doen met het bijles gedeelte. Misschien nog op zoek gaan naar andere sites waar ik mijn kennis kan delen met anderen.

Hebben jullie nog leuke ideeën? Op welke manieren verdienen jullie wat extra geld? Inspireer mij!

Lees hier de 18 beste side hustles. De 18 beste side hustles

Op de hoogte blijven van nieuwe columns? Like ons op Facebook. Of volg Charina op Instagram.

Alle ”Mijn eigen schuld” Columns van Charina lezen? Dat doe je hier: Column: Mijn eigen schuld


1 reactie

Marloes · juni 27, 2021 op 9:22 am

Ik lees je blogs al vsnaf het begin en volg je op fb en insta. Top hoe je het doet.
Ik heb een fulltime baan, dus weinig tijd voor extra inkomsten. Wel vul ik enquetes in, die me uitbetalen in bol.com bonnen en kliksites.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *