Week 37 – Een nieuwe baan

Mijn eigen schuld

Mijn Eigen Schuld

Over mijn persoonlijke schulden

Week 37 – Een nieuwe baan

De vakantie is nu echt voorbij en dat betekende dat ik deze week begon met mijn nieuwe baan. Mijn baan bij de Albert Heijn heb ik opgezegd en mijn nieuwe baan in de horeca is begonnen. Het is te gek alleen mijn voeten moeten nog wat wennen.

Flinke kilometers

Ik ben begonnen met een leidinggevende baan van 38 uur. Dat betekent flink wat uren ook flink doorlopen. Ik schrijf deze blog op zaterdagmiddag en ik moet vanavond ook nog werken, maar ik heb in vier dagen, volgens mijn telefoon, al 36.14 kilometer afgelegd. Natuurlijk zat op dag één mijn sok niet goed wat resulteerde in een enorme blaar onder mijn voet en de enige schoenen waar ik er geen last van had waren nou niet echt schoenen waar je 30 kilometer op zou lopen. Dus mijn eerste week stond in het teken van pijn. Het is dus nog even flink experimenteren met schoenen om er achter te komen welke het beste werken.

Mijn ervaring

Maar ondanks mijn protesterende voeten vond ik het geweldig! Het is een heel ander ritme dan ik gewend ben, maar ik ben echt dol op mijn baan. Het houdt je zeker weten scherp omdat je aan vijf dingen tegelijkertijd moet denken. Mensen blij maken met een leuke avond/middag uit is echt leuk. En de fooien geven echt een kick. Het motiveert enorm om dat stapje extra te zetten voor de mensen die het restaurant bezoeken. En mijn collega’s zijn ook enorm leuk. Als al het werk gedaan is mag je twee drankjes doen om te borrelen. Donderdagavond zaten we zo met een groepje nog onder de heaters op het terras en dat is echt gezellig. Tijdens het werk heb je natuurlijk niet veel tijd om met elkaar te praten, maar wanneer je na het werk samen nog even gezellig zit kan je elkaar echt goed leren kennen.

Leren

Het werk zelf heb ik al aardig goed onder controle. Ik ken de systemen. Ik weet goed hoe de kassa werkt, hoe ik moet openen, hoe ik moet afsluiten en waar ik op moet letten. Elke avond gaat dat weer een stukje beter. Op dinsdag kreeg ik nog veel aanwijzingen, maar gisteravond was dat alweer een stuk minder. En tijdens een gesprek met mijn collega kreeg ik ook complimenten over dat ik het snel oppakte. Dat is natuurlijk altijd fijn om te horen. Nu nog de efficiëntie erin krijgen en dan zal het nog beter en sneller gaan.

Leiding geven

Het nadeel van het feit dat je zelf nog aan het leren bent, is dat je nog niet echt de kans krijgt om leiding te geven. Dus daar wil ik mij volgende week echt goed op focussen. Mensen aansturen en een duidelijke taak geven. Maar ik vind het echt heel erg leuk om te doen. Het is een baan die bij mij past.

Magere week

Maar hoe staat het deze week met mijn financiën? Nou aangezien maandag officieel mijn nieuwe financiële maand begint was het deze week een beetje mager. En dus heb ik de beslissing genomen om één van mijn koopzegel boekjes uit te laten betalen. Ik baal ervan want dat geld was bedoeld voor kerst, maar ik had het echt nodig anders had ik niks te eten. Wederom een teken dat ik echt mijn geldzaken weer goed op orde moet krijgen. Ik wil toch proberen om dit jaar nog de €6.000 aflossing aan te tikken (ik zit nu op €5.614,67). Dus het moet klaar zijn met onzin dingen kopen die ik eigenlijk niet nodig heb en doorgaan. Ik moet weer even opnieuw die motivatie vinden en niet geld wegsnoepen van mijn spaarrekening of mijn spaarzegel boekjes.

Besparen

Wat trouwens wel een besparing is, is het feit dat ik minder uitgeef aan boodschappen. Ik ben echt een avond eter. Overdag valt het wel mee maar in de avond komen de zakken chips en snoep en koek tevoorschijn en eet ik echt veel. Nu kom ik om middernacht thuis, ga ik nog even wat drinken op de bank en dan gelijk door naar bed. Ik snoep dus eigenlijk helemaal niet meer in de avond. En dat is natuurlijk goed voor mijn gewicht, gezondheid en mijn portemonnee! 

Oproep

Verder heb ik nog een vraag aan jullie. Ik heb het in deze columns veel over mijn leven en natuurlijk de financiële kant daarvan. Maar zijn er nog dingen die jullie missen? Dingen die jullie zouden willen weten? Laat alsjeblieft een berichtje achter op de site of op mijn instagrampagina en dan zal ik zoveel mogelijk jullie ideeën implementeren!

Voor nu bedankt voor het lezen! Nog een hele fijne zondag, en tot volgende week!

Op de hoogte blijven van nieuwe columns? Like ons op Facebook. Of volg Charina op Instagram.

Alle ”Mijn eigen schuld” Columns van Charina lezen? Dat doe je hier: Column: Mijn eigen schuld

En lees hier 20 tips om goedkoper boodschappen te doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.