Week 41 – Nu even slechte tijden

Mijn eigen schuld

Mijn Eigen Schuld

Over mijn persoonlijke schulden

Week 41 – Nu even slechte tijden

Nou daar zijn we weer. Er is weer een week voorbij en ik moet zeggen er gebeurt niet veel in je leven als je werkloos bent. Al moet ik wel zeggen dat ik mijn vriendinnen nog nooit zo vaak heb gezien!

Nog steeds geen baan

Helaas na een eerste en een tweede gesprek ben ik toch niet aangenomen. Na het eerste gesprek was ik zeer positief, maar na het tweede gesprek kon ik eigenlijk niet echt inschatten of het een goed gesprek was geweest. Maar nu is het duidelijk, blijkbaar niet. Ik heb ondertussen de vacaturesites doorgespit en er zaten een aantal bij waar ik wel op zou willen reageren. Dus ik heb weer wat te doen dit weekend!

Nog steeds geen baby

Dus mijn zusje was 9 oktober uitgerekend maar het lijkt er niet op dat baby #2 zin heeft om te komen. Moeder en kind maken het goed en we wachten gewoon rustig af. Vorige week begon het een beetje te rommelen en toen heb ik gauw een tas klaar gezet. Heb ik dinsdag toch mijn hele huis over hoop gehaald omdat ik mijn boek dat ik aan het lezen ben nergens kon vinden. Echt het was een bende! Waar lag het boek? In mijn weekendtas natuurlijk… Niet werken maakt mij nou niet echt slimmer.

De bieb is mijn nieuwe hang out

Wat mij wel slimmer maakt is het feit dat ik nu heel veel tijd heb voor school. Ik ben deze week naar de bieb gegaan om daar bezig te gaan met mijn essay en ook deze column typ ik in de bieb (zaterdagochtend). Volgende week wil ik wat vaker gaan. Hopelijk 3x maar het ligt er natuurlijk allemaal aan hoe het gaat met mijn zusje en of die baby er eindelijk klaar voor is om geboren te worden. We zullen het zien.

Toch maar even geen verzekering

Ook heb ik besloten om nog even te wachten met het afsluiten van een inboedelverzekering totdat ik een nieuwe baan heb. Het is misschien maar een paar euro maar de andere vaste lasten moeten worden doorbetaald en ik moet bijna het geld van mijn spaarrekening pakken. Het lijkt mij daarom verstandig om nog even te wachten met afsluiten om op die manier geld te besparen.

Energie

Ook is er behoorlijk wat te doen om de verhoogde gasprijzen die natuurlijk worden doorberekend naar ons, de consument. Ik heb er zelf nog niet zoveel van gemerkt. Mijn energieleverancier heeft niet op 1 oktober de prijzen verhoogd, ten minste daar heb ik geen bericht over gehad. Ik weet niet eens of ik een vast of variabel contract heb. Maar dat maakt niet zoveel uit voor mij. Bij een variabel contract worden de prijzen verhoogd op 1 januari, en als ik een vast contract heb dan eindigt die van mij op 31 maart. Dus dan worden de prijzen alsnog verhoogd. In de tussentijd probeer ik er alles aan te doen om zoveel mogelijk energie te besparen. Ik heb een goed geïsoleerd huis dus dat scheelt al een heleboel. Vrijdag kwam de thermostaat voor het eerst onder de 20°C, maar zodra de kaarsjes aangingen steeg de temperatuur toch weer naar 20.3°C. Daarnaast douche ik maximaal 3x in de week, het liefst 2x. Ik werk niet en zit voornamelijk achter mijn laptop dus zweten doe ik ook niet. En in de avond lig ik lekker onder mijn dekentje!

Wederom weer een kortere column, maar ik heb op dit moment niet zo heel veel te vertellen verder. Ik ga volgende week lekker bezig met reageren op vacatures en hopelijk vind ik snel iets wat bij mij past! Ik houd jullie op de hoogte en als jullie nog bespaar tips hebben dan hoor ik dat natuurlijk heel graag. 

Een hele fijne zondag en tot volgende week!

Zelf ook op zoek naar een nieuwe baan? Lees hier onze tips om een goede sollicitatiebrief te schrijven.

Op de hoogte blijven van nieuwe columns? Like ons op Facebook. Of volg Charina op Instagram.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.