Mijn eigen schuld

Mijn Eigen Schuld

Over mijn persoonlijke schulden

Week 44 – Weer lekker aan de slag!

Yes!! Deze week weer lekker aan het werk! Woensdag en donderdag voor het eerst in lange tijd weer voor de klas gestaan en het was natuurlijk geweldig! En daarnaast al flink wat kerstcadeautjes gescoord! 

Nieuwe baan

De dag voordat ik zou beginnen werd ik gebeld door mijn nieuwe baas. Of ik op mijn eerste dag gelijk even wilde surveilleren bij een toets. Natuurlijk! En duurde alleen wel een uur voordat ik alles voor elkaar had (waar liggen de toetsen, waar liggen de usb sticks, hoe vul ik het proces verbaal in, hoe start ik alles op de computer, waar moeten de toetsen weer ingeleverd worden enz.), maar het is uiteindelijk allemaal gelukt! Alleen het laatste lesuur ging niet echt lekker. 29 leerlingen, lesuur 9 van 15.15 tot 16.00, sowieso al een drukke klas als ik mijn collega’s hoor en vier kinderen eruit gestuurd… Gelukkig ging de les op donderdag een stuk beter en hoefde ik helemaal niemand eruit te sturen! 

Ik heb super leuke en behulpzame collega’s. De leerlingen zijn grotendeels echt heel erg leuk (zodra zijn klaar zijn met mij uittesten) en het werk is ook heel erg leuk en uitdagend. Eindelijk weer een baan in mijn vakgebied! Donderdagmiddag kreeg ik ook al gelijk een mail of ik volgende week ook wilde surveilleren. Geen probleem! Ik maak mijzelf onmisbaar!

Het nadeel is alleen wel dat ik nog nergens inlogcodes voor heb en geen laptop van de school. Gelukkig woon ik naast de school en kon ik mijn eigen laptop nog ophalen, en met de inlogcodes voor de wifi van een collega ging alles gesmeerd! En het grote voordeel van geen laptop en inlogcodes is dat ik ook niet doodgegooid wordt met allerlei mailtjes.

Ik kan niet wachten tot morgen wanneer ik weer voor de klas mag staan!

Kerstcadeautjes

Dus er zijn weer nieuwe corona maatregelen. Mijn gevoel zegt dat deze de komende weken/maanden nog wel weer aangescherpt gaan worden en dus alvast een flink aantal cadeaus gekocht gisteren! Het geld van mijn koopzegels die ik had laten uitbetalen zat nog netjes in mijn portemonnee en kon ik lekker gaan spenden. Het enige wat ik voor mijzelf heb gekocht is een fles afwasmiddel. Ik kan niet specifiek vertellen wat ik heb gekocht en voor wie (mijn familie leest natuurlijk ook altijd trouw mijn column). Maar hier een overzicht:

Cadeau 1: €2,99
Cadeau 2: €6,99
Cadeau 3: €6,99
Cadeau 4: €14,99
Cadeau 5: €14,25
Cadeau 6: €3,29
Cadeau 7: €37,77
Cadeau 8: €21,86

Totaal: €109,13

Dit is natuurlijk al een flink bedrag! Maar daar voel ik mij helemaal niet slecht bij. Jullie weten ondertussen al wel dat ik het heel erg leuk vind om cadeautjes voor mensen te kopen. Elke maand bij mijn overzicht staat er wel een bedrag achter deze categorie. Ik vind het alleen maar leuk om de cadeautjes in te pakken, onder de boom te leggen en vervolgens het enthousiasme zie wanneer mijn familie zijn/haar cadeautje uitpakt. Dit zal trouwens waarschijnlijk ook het eerste jaar zijn waarbij ik mijn kerstuitgaven heel goed bij houd en ook echt een overzicht heb van hoeveel ik hier aan uitgeef.

Energie

Ook moet ik zeggen dat ik, terwijl ik dit schrijf, al voor de tweede keer mijn verwarming heb aangezet! Woensdag op 20°C en nu ook weer (zaterdagavond). Niet hoger dan 20°C en ik probeer er ook aan te denken om de verwarming ruim voordat ik naar bed ga weer uit te doen. Ook al moet ik er wel bij zeggen dat ik dit woensdag al was vergeten. Gelukkig heb ik vloerverwarming en ik kwam erachter dat ik vijf verschillende secties pijp onder mijn vloer heb liggen die ik ook uit kan zetten. Drie van de vijf staan er uit. Alleen die van de woonkamer staat aan. Slaapkamer, badkamer en een klein kamertje dat ik nog heb staan allemaal uit. Dus hopelijk gaat mij dat ook weer wat besparen!

Bijstand

Omdat ik niet fulltime werk en geen idee heb wat mijn loon gaat zijn, krijg ik waarschijnlijk nog aanvullende bijstand. Vorige week kwam ik erachter dat ik ‘straf’ (woorden van de vrouw van de gemeente) heb gekregen. Omdat ik zelf mijn baan had opgezegd kreeg ik de eerste maand geen bijstand. Ik dacht dat de ‘straf’ was dat ik geen WW kon aanvragen maar oké. Van 25 september tot 24 oktober krijg ik dus geen bijstand (gelukkig dat ik mijn spaarrekening ondertussen had gespekt). Maar van 25 oktober tot 31 oktober krijg ik gelukkig wel bijstand en dat heb ik deze week gestort gekregen! Het bedrag kwam uit op: €204,95. Daarmee moet ik het wel redden tot de 20ste. Dan krijg ik namelijk weer toeslagen. En de week erna mijn eerste loon van randstad.

Dat was het weer voor deze week! Ik wens jullie een hele fijne zondag en tot volgende week!

Wil je besparen op je vaste lasten? Lees hier alles over vergelijken en besparen.

Op de hoogte blijven van nieuwe columns? Like ons op Facebook. Of volg Charina op Instagram.


1 reactie

Monique298 · november 7, 2021 op 10:17 pm

Wat fijn voor je dat het nieuwe werk je goed bevalt. De financiële inhaalslag komt wel. Veel succes komende week 🍀

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *