Dit moet jij weten over jouw boekhouding bijhouden


Boekhouding bijhouden. Je hebt je net ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, een zakelijke rekening geopend en alles geregeld om lekker te starten. Dat betekent ook dat jij verantwoordelijk bent voor de boekhouding die moet voldoen aan de eisen van de Belastingdienst. Je kunt ervoor kiezen om een boekhouder in te schakelen, maar veel zzp’ers starten met een boekhouding in Excel beheren. Een boekhouder is namelijk niet goedkoop. Echter komen veel zzp’ers er al snel achter dat het zelf beheren niet zo gemakkelijk is en er veel factoren zijn waar je rekening mee moet houden. Heb je weleens een aan een geautomatiseerde boekhouding gedacht? Wij vertellen je er in dit artikel meer over.

Boekhoudprogramma: alles-in-1 oplossing


Kies je voor een boekhoudprogramma, dan kies je voor een alles-in-1 oplossing voor je boekhouding. Misschien zie je gigantisch op tegen het doen van jouw belastingaangifte, maar dat wordt met een online boekhoudprogramma van Romslomp een fluitje van een cent. Zo wordt bijvoorbeeld je balans automatisch opgemaakt, bekijk je jouw winst en verliesrekening online, krijg je inzicht in je financiën met rapportages en kun je investeringen en afschrijvingen inboeken. Door de automatische bankkoppeling wordt jouw administratie op orde gebracht zonder daar een boekhouder voor nodig te hebben. Interessant, toch?

Bespaar tijd, onderneem meer

Als je geen gebruik maakt van een online boekhoudprogramma, dan moet je al je bonnetjes er weer bij zoeken, je administratie moet op orde zijn en je facturen moeten kloppen. Dat is niet alleen een rotklus, maar het kost je ook ontzettend veel tijd. Tijd die jij liever wilt besteden aan ondernemen. Maar het moet wel. En als je het goed doet, kun je ook nog eens geld besparen. De tijd die je bespaart door gebruik te maken van een online boekhoudprogramma kun je investeren in je onderneming. Daar moet het geld gaan rollen. Succes!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Rompslomp.

Lees hier al onze blogs over Ondernemen.

Categorieën: Ondernemen

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *